Ga naar hoofdinhoud

,

Daikin opent warmtepomp experience

Warmtepompfabrikant Daikin heeft in Breukelen een showroom geopend waar installateurs en eindgebruikers de techniek kunnen ervaren. Het Daikin Experience Center krijgt in de loop van 2022 nog een tweede vestiging in Heerenveen.

In het eerste Experience Center kunnen bezoekers iedere dag de producten van Daikin zien, horen en ervaren. In het gebouw langs de A2 staan airco’s, warmtepompen en ventilatie-oplossingen opgesteld. Er zijn stijlkamers waarin te zien is hoe de producten thuis, in een hotel, of in een winkel eruit kunnen zien. Ook is het geluid van buitendelen is te beluisteren. Het gebouw wordt ook gebruikt voor kennisoverdracht, demonstraties en praktijktrainingen voor monteurs.

Vraag naar warmtepompen groeit fors

De vraag naar warmtepompen neemt fors toe, ervaart het Japanse bedrijf, waarvan de Nederlandse vestiging in Capelle aan de IJssel huist. “Op de residentiële markt is de vraag naar airconditioning en naar (hybride) warmtepompen groter dan ooit”, zegt Daikin-directeur Edwin Hoogerwerf. Daikin, van oudsher gericht op airconditioning, heeft ook een breed gamma aan warmtepompen. In samenwerking met Intergas is het bedrijf ook actief met hybride warmtepompen.

Ook in de commerciële en industriële marktsegmenten is een duidelijke groei waarneembaar. Bijvoorbeeld scholen, zorgcentra en kantoren hebben veel vragen over de mogelijkheden van Daikin klimaat- en ventilatieoplossingen. Installateurs kunnen gebruik maken van het Experience Center om met hun klanten kennis te nemen van de warmtepompoplossingen.

5 reacties op “Daikin opent warmtepomp experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan