fbpx
Nieuws

Design ketelhuis

Design ketelhuis

Energieleverancier Eneco heeft in Amstelveen een nieuw warmtestation in een een opvallend ontwerp gerealiseerd.

 

 

Het warmtestation aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan treedt in werking bij storingen of onderhoud van het bestaande stadsverwarmingsnet. Het station is op een open en tijdloze wijze ingepast in de omgeving en omkleed met Accoya-hout; hout dat behandeld is en 50 jaar meegaat.

 

Verdubbeling

Het warmtestation vervangt een bestaand ketelhuis, dat 120 verder lag. Zo’n vijf jaar geleden benaderde de gemeente Amstelveen Eneco met het verzoek om het bestaande ketelhuis te verplaatsen. Eneco heeft bij de nieuwbouw van Warmtestation Amstelveen de mogelijkheid aangegrepen om het productievermogen te verdubbelen (van 8 naar 16 megawatt) en zo toekomstbestendig te maken. Dankzij de verdubbeling van het productievermogen kan Eneco de volledige vraag naar warmte van haar klanten in Amstelveen met stadsverwarming invullen. In de oude situatie moesten warmteklanten nog over een eigen ketel (als backup) beschikken om op over te kunnen schakelen als de levering vanuit het warmtenet onvoldoende was.

 

Ontzorgen

Vanuit het warmtestation bedient Eneco ruim 1.800 particuliere en 20 zakelijke klanten. Er kunnen nog een beperkt aantal klanten voorzien worden; voor flats met centrale ketelhuizen is het een mooie oplossing. VVE’s worden ontzorgd, levering en onderhoud komt volledig in handen van Eneco. De warmte voor Amstelveen wordt geleverd vanuit de Nuon centrale te Diemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.