fbpx
Nieuws

Designers presenteren douchetoekomst

Designers presenteren douchetoekomst

Een vrije interpretatie van de douche. Zo worden de ontwerpen genoemd die het Japanse Studio Nendo en het Zweedse team van Front maakten voor Axor.

 

 

Het designermerk van kranenfabrikant Hansgrohe presenteerde maandag op de vakbeurs Cersaie in het Italiaanse Bologna een nieuw hoofdstuk in de serie Axor Waterdream, een innovatief oefenveld voor designers en de badkamerindustrie. De proeftuin heeft veel collecties voortgebracht.

 

nendoLampenkap

Het concept van Nendo laat zich door de woonwereld buiten de badkamer inspireren, en verbindt de douche met de meest traditionele vorm van verlichting. Nendo’s douche heeft veel weg van een ouderwetse schemerlamp met kap. Het team van Front, drie Zweedse designers, grijpt terug naar de basiscomponenten van een waterinstallatie: koperen leidingen, moffen, trechters en kranen: dus volop installatiewerk in het zicht, in plaats van achter de muur. Deze collectie komt dit najaar naar Nederland.

 

Opmaat

Philippe Grohe, Brandmanager van het merk Axor. „Het was onze wens om twee verschillende, cultureel bepaalde perspectieven op te tekenen.“ Eerder vormden de ‘Waterdreams’ van Patricia Urquiola, Phoenix Design, de broers Bouroullec en Jean-Marie Massaud de opmaat tot geïntroduceerde en bekroonde Axor-collecties van de fabrikant.

cersaie

2 reacties op “Designers presenteren douchetoekomst

  1. H.vergouw schreef:

    Een mooie oplossing en gaaf design . Waar ik wel benieuwd naar ben is of dit ook toegelaten is binnen de voorschriften en zone indeling van de NEN 1010 ? Graag hierop uw reactie . Groeten h. Vergouw

  2. […] de betekenis van water in de woonruimte van morgen. Dit leverde eerder bijvoorbeeld al de inmiddels bekende lampenkapdouche op. De conceptuele kranen zijn ontwikkeld door Jean Marie Massaud, FRONT, Werner Aisslinger, David […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.