Ga naar hoofdinhoud

, ,

Designventielen voor ventilatie

Wie de standaard toevoer en afvoerventielen voor ventilatielucht maar lelijk vindt, heeft inmiddels ruime keuze in designvarianten.

Op de afgelopen TU Boot, de expoboot van groothandel Technische Unie, kwam Ubbink met haar versie van het designventiel. De Haelix-ventielen zijn in een ronde en vierkante variant verkrijgbaar, beide met diameter 125 mm. De kunststof ventielen zijn ontwikkeld voor het eigen Air Excellent-systeem maar ook universeel toepasbaar op een ander ventilatiesysteem met dezelfde kanaaldiameter.

Het ventiel heeft een 9-traps inregelring om onvoorziene systeemafwijkingen als gevolg van installatiewijzigingen het hoofd te bieden. Het luchtdebiet van het systeem moet op het ventilatietoestel worden ingesteld. De Haelix-ventielen zullen komend jaar ook op de VSK te zien zijn.

Ventiel van Zehnder

Meer merken

Ubbink is niet de enige die design-versies van ventilatieventielen levert. Ook Zehnder, Vent-Axia en Duco hebben hun varianten voor het standaard ventiel.

Zehnder heeft met de ComfoValve Luna een esthetische na te stellen variant. Dit ventiel zat bij de vorige editie van VSK nog bij de nominaties voor een VSK Award.

Designventiel van Duco

Ook ventilatiespecialist Vent-Axia heeft met Uniflexplus RV een inregelbaar designventiel, met aansluiting Ø116 of Ø125.

Duco heeft met DucoVent Design ook vierkante, afgeronde en ronde ventielen die zowel als toevoer of afvoerventiel kunnen worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal