fbpx
Nieuws

Detector voor water, vocht, vorstschade

Ook Honeywell komt met een apparaat dat lekkages, dreigende vorstschade en vochtproblemen opspoort.

De Lyric Wi Wi-Fi detector meet waterlekkage, vorst op de leidingen en luchtvochtigheid in huis. Het product werkt op AA-batterijen die tot wel drie jaar meegaan en is aan te sluiten op bluetooth en wifi. Via een app kan de woningeigenaar gewaarschuwd worden, mocht hij of zij afwezig zijn. Het product is ook uitgerust met een sirene van 100 dB.

Veel schade

In Nederland is waterschade de meest gemelde vorm van schade: bijna twee op de vijf Nederlanders hebben hier weleens mee te maken gehad. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van ASR. De schade kan behoorlijk in de papieren lopen. De detector is voorzien van een 1,2 meter lange sensorkabel voor plaatsing rondom leidingen en over vloeren, kieren en andere plekken waar meer risico is op waterschade. Om het detectiegebied te vergroten, kunnen extra kabels toegevoegd worden tot een lengte van 150 meter.

De detector is niet het eerste apparaatje dat dit kan. Grohe introduceerde op de afgelopen ISH haar Sense Guard, die ook snel in Nederland verkrijgbaar is. Grootste verschil is dat deze techniek bij een lekkage de hoofdwaterleiding sluit, waarmee dus bij detectie ook de bron wordt uitgeschakeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.