fbpx
Nieuws

Diagonale doorstroming radiator

Radson heeft nog meer modellen uitgerust met haar E.Flow-techniek. Na de standaard paneelradiator Integra, zijn nu ook de vlakke Parada en de Ramo, met horizontaal profiel, uitgerust met diagonale doorstroming en de 8 aansluitingen. Dit toonde de Belgische radiatorfabrikant op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg, die deze week gehouden werd.

De techniek, waarbij het water vanuit een bovenhoek richting de tegenovergelegen hoek aan de onderzijde stroomt, bevordert volgens Radson de afgiftecapaciteit van traditionele radiatoren, waardoor ze bijvoorbeeld bij lage temperatuurverwarming beter presteren. De techniek met het geïntegreerde buissysteem werd vorig jaar op de markt gebracht.

radson eflow2Opvallend aan de nieuw techniek bij de afgiftelichamen is de hoeveelheid aansluitmogelijkheden: met in totaal 8 aansluitingsopties, inclusief middenaansluiting is de radiator voor veel toepassingen in nieuwbouw en renovatie te gebruiken. De bevestigingsbeugels zijn onzichtbaar. Om het juiste debiet te kunnen regelen is elke radiator voorzien van een KV sticker en een instelbaar KV-kraanlichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.