fbpx
Nieuws

Digitale radio vanuit inbouwdoos

Busch-Jaeger komt met een digitale DAB+-radio die je eenvoudig als wanddoos in de muur kunt monteren. Handig voor bijvoorbeeld de badkamer. Combineert met het schakelmateriaal.

De nieuwe digitale DAB+-radio is naast de badkamer ook de ideale oplossing voor de keuken, slaapkamer en andere ruimtes. DAB+ staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’. Deze vervanger van uitzendingen via FM-frequentieband is al een aantal jaar de nieuwe standaard in Nederland en wordt inmiddels door alle grote radiostations gebruikt. Digitale radio DAB+ biedt vele voordelen. Zo werkt het onafhankelijk van internet, gebeurt het zoeken naar zenders op alfabetische volgorde (en dus niet meer op frequenties), en is de signaalontvangst storingsvrij en ruis daarmee verleden tijd.

Perfect geluid en veel zenders

De DAB+-technologie overtuigt niet alleen met perfect geluid, maar ook met toegang tot nog meer zowel regionale als landelijke radiozenders. Daarnaast geven veel zenders aanvullende informatie op het display weer zoals muziektitels, informatie over artiesten, dj’s en nog veel meer. Bovendien is FM-ontvangst ook nog steeds gewoon mogelijk.

Speakers aansluiten

De nieuwe digitale radio’s passen in elke standaard inbouwdoos en zijn naadloos te integreren in de schakelaarprogramma’s van Busch-Jaeger. Bovendien zijn er bijpassende hoogwaardige inbouwluidsprekers verkrijgbaar. Wie kiest voor de BTconnect DAB+-versie, kiest voor nog meer mogelijkheden. Zo kunnen hiermee afzonderlijke Bluetooth-luidsprekers aangestuurd worden en kan men comfortabel muziek streamen van de smartphone of tablet naar de inbouwradio en – indien aanwezig – naar de aangesloten luidsprekers.

Ook ingebouwde wekker

Bovendien overtuigt de nieuwe radiogeneratie met een kleurendisplay met hoge resolutie voor de weergave van extra informatie, zoals muziektitels, covers en zenderlogo’s. Andere functies zijn: de slaap-/wekfunctie (alarm), stereo-/mono-omschakeling en een geheugen voor acht zenders. Voor het op afstand in- en uitschakelen beschikt de radio over een speciale impulsingang. Voor nog beter geluid zijn er ook inbouwluidsprekers van het Busch-AudioWorld-systeem verkrijgbaar. Ze hebben een diameter van 13 cm (5″) en zijn verkrijgbaar voor zowel droge als vochtige ruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.