fbpx
Nieuws

Digitale showroom breed beschikbaar

De digitale santairshowroom Uw Huis Uw Wensen (UHUW) komt beschikbaar voor alle installatiebedrijven.

Kopers worden zo ontzorgd in keuzeproces, en de installateur bespaart op kopersbegeleiding, heeft een snellere doorlooptijd en heeft een lager percentage nieuwbouwkopers dat de badkamer casco laat opleveren.

Aanvankelijk was het concept enkel toegankelijk voor installatiebedrijven die participeren in het concept. Het principe is een aantal jaren geleden ontwikkeld door Van Hoften Installatietechniek, dat zich gespecialiseerd heeft in de seriematige woningbouw. Verschillende installatiebedrijven hebben zich aangesloten bij de corporatie Uw Huis, Uw Wensen, dat inmiddels een zelfstandig bedrijf is.

Minder faalkosten

Inmiddels zijn de afgelopen vijf jaar zo’n 10.000 woningen op deze manier voorzien van badkamers. Een van de ervaringen is dat veel minder kopers kiezen voor casco-oplevering, en dat er veel minder faalkosten zijn in het bouwproces. De volgende stap in de groei van het concept is een branchebrede toepassing: ook wanneer je een klein project hebt, moet je gebruik kunnen maken van de dienstverlening.

Nieuwbouw badkamer

UHUW richt voor installatiebedrijven een eigen digitale showroom in, voor ieder nieuwbouwproject. Daarmee ontzorgt UHUW bouwbedrijven, installateurs én kopers. Kopers vinden volop inspiratie in de showroom. Zij kunnen daar rekenen op een transparant en gebruiksvriendelijk proces voor het keuzetraject van hun sanitaire ruimtes. Het online orienteren op badkamers is al langer een trend; nu kan de koper ook het verdere proces online regelen indien men dit wenst, inclusief 3D-tekeningen en kostenoverzichten inclusief montage. In principe hoeft de koper in dit concept dus niet meer langs de badkamershowroom.

Verschillende vormen

Installateurs kunnen zonder instapkosten kennismaken met de digitale showroom. Uw Huis Uw Wensen heeft verschillende vormen waarop installateurs kunnen deelnemen: als projectparticipant (per project), als showroomparticipant (jaarlijkse bijdrage) en als volledig lid (eenmalige bijdrage). De kosten bestaan verder onder meer uit percentage van de brutowaarde van de getekende offerte. Installateurs zijn vrij in de projectinkoop: zij kunnen hiervoor zelf hun groothandel kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.