Nieuws

Dikwandig staal persen voor stadsverwarming

Het leidingsysteem Megapress van Viega, waarbij dikwandig staal geperst kan worden, is er nu ook in een uitvoering voor stadsverwarming. De nieuwste fittingen zijn geschikt voor een thermische belasting tot 140 °C. In de afmetingen 3/8 t/m 2 inch leent deze uitvoering zich voor een snelle en veilige installatie van collectieve stadsverwarmingsinstallaties vanaf het gebouwinvoerpunt. Deze warmtenetten zullen vaker worden toegepast vanwege de energietransitie.

Megapress S kan ook worden ingezet voor industriële installaties met mediumtemperaturen tot en met 140 °C en druk tot en met 16 bar. De Megapress S-fittingen, goedgekeurd door TÜV en VdS,   zijn voorzien van een FKM-afdichtelement en hebben een witte stip op de persaansluiting alsook de markering ‘FKM’ zodat verkeerd gebruik van fittingen wordt voorkomen.

Lassen in plaats van persen

Dankzij de koude perstechniek zijn dikwandige stalen buisverbindingen van 3/8 t/m 2 inch tot 60 procent sneller gerealiseerd dan met lassen. Ook de problemen met restwater in de buisleiding behoren bij de koude perstechniek tot het verleden. Daarmee kan op locatie aanzienlijk op kosten worden bespaard. Bovendien is het werken met de perstechniek veiliger: er wordt niet met open vlammen gewerkt en de inzet van een ‘brandwacht’ is niet nodig. Megapress is er inmiddels voor verschillende toepassingen: zo is er de XL-versie voor leidingen tot 4 inch en een speciale uitvoering voor gasleidingen van dikwandig staal.

Fittingen

De Megapress S-fittingen zijn vervaardigd van RVS 1.0308 en zijn voorzien van een zink-nikkelcoating. De fittingen kunnen in combinatie met stalen buizen in schroefdraad- én vlambuiskwaliteit worden toegepast. De fittingen zijn te verwerken met een grote variëteit aan buizen: naadloze, gelaste, verzinkte, industrieel gelakte, met epoxyhars gecoate en zwart stalen buizen. Voor het persen van de Megapress S-fittingen worden de bekende Megapress persbekken en persringen met zwenkbek toegepast. Net als andere Viega fittingen zijn ook de Megapress S-fittingen voorzien van SC-Contur. Niet geperste verbindingen vallen daardoor bij het uitvoeren van de dichtheidsproef direct op. Na het persen zijn de fittingen betrouwbaar dicht en direct volledig te belasten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.