fbpx
Nieuws

Directiewissel bij Van Dorp Installaties

De Zoetermeerse technisch dienstverlener Van Dorp Installaties krijgt een nieuwe algemeen directeur. Chris van der Veen, nu nog operationeel directeur bij ingenieursbureau Antea, volgt vanaf begin komend jaar Joan Remmerswaal op, die de functie bij Van Dorp zes jaar bekleedde.

Het familiebedrijf Van Dorp bereidt zich voor op het overnemen van de leiding van het bedrijf door de kinderen van directeur-grootaandeelhouder Henk Willem van Dorp.

Vier broers

Van Dorp heeft vier zonen: Bert, Paul, Rick en Chris. Tot twee jaar terug was alleen Paul binnen het bedrijf actief. Hij is momenteel directeur van de vestiging in Utrecht.

Inmiddels hebben de drie andere broers het voorbeeld van Paul gevolgd, zegt vader Henk Willem. “Zij worden klaargestoomd voor de opvolging.” Het bestuur en de Raad van Commissarissen verwachten echter niet dat de tweede generatie het bestuur op heel korte termijn op zich kan nemen.

Overbrugging

Remmerswaal (60) heeft aangegeven geen nieuwe termijn te ambiëren. Van Dorp heeft Chris van der Veen bereid gevonden om de overbrugging naar de tweede generatie te vervullen. Van der Veen krijgt de opdracht om het bedrijf te bestendigen als leidend technisch dienstverlener, met een gezond verdienmodel.

Chris van der Veen komt per 1 oktober 2019 in dienst. De eerste periode zal hij vooral benutten om het bedrijf, de klanten en de medewerkers te leren kennen. Vanaf 1 januari 2020 neemt van der Veen dan echt het stokje over van Joan Remmerswaal.

Grote tien

Van Dorp behoort met een omzet van ruim 240 miljoen euro (2018) tot de grootste tien technische dienstverleners in Nederland. Het bedrijf heeft 25 vestigingen en bedrijven verspreid over Nederland met ongeveer 1600 medewerkers. Onder de moedermaatschappij Van Dorp Groep valt ook Orange Climate Group, dat onder meer PCM-klimaatplafonds ontwikkelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.