fbpx
Nieuws

Directiewisseling bij Groupe Atlantic

Madelon Voorhoeve zet een stap opzij bij Groupe Atlantic Nederland. De algemeen directeur van voormalig Orcon en Thercon maakt plaats voor Roel Kuijpers en Sander Bruis, die vanaf 2023 gezamenlijk de directie van het bedrijf vormen.

De overdracht werd vorige week bekend gemaakt bij een bijeenkomst met klanten en relaties van het bedrijf uit Veenendaal. Madelon Voorhoeve stapte in 1997 in het familiebedrijf Orcon, opgericht door vader Bert Voorhoeve en onder de naam Rucon vooral bekend van de ventilatiesystemen in de utiliteit. Orcon ging zich vanaf die tijd vooral richten op woonhuisventilatie. In 2005 werd Madelon Voorhoeve algemeen directeur.

Voorloper in duurzame concepten

Met de oprichting van Thercon (2009) ging het bedrijf uit Veenendaal zich richten op warmtepomptechniek. Ook is het bedrijf de airco’s van Fujitsu in Nederland gaan vertegenwoordigen. Met het Green Igloo concept was Orcon/Thercon een van de voorlopers in het bieden van duurzame en efficiënte totaaloplossingen voor een comfortabel binnenklimaat op basis van hernieuwbare energie. In 2013 ging het bedrijf zelf een energieneutraal pand betrekken. Onder Voorhoeve groeide het bedrijf uit tot een grote leverancier van duurzame technieken.

Grote groei

In 2017 stapte het Franse familiebedrijf Groupe Atlantic in het bedrijf. In 2021 namen de Fransen alle aandelen over. Dit jaar maakt het bedrijf een omzet die de 50 miljoen euro aantikt. Die omzet is in tien jaar tijd vervijfvoudigd. Er werken 58 mensen bij het bedrijf uit Veenendaal.

Volgend jaar komt Groupe Atlantic met een nieuwe lijn warmtepompen naar Nederland

Nieuwe directie

Sander Bruis komt uit de eigen organisatie: hij was 11 jaar productmanager. De nieuwe technisch directeur is sinds mei in deze rol actief. De nieuwe commercieel directeur Roel Kuipers heeft 22 jaar bij Nefit Bosch gewerkt in verschillende commerciële functies. Hij werkt nu twee jaar bij Groupe Atlantic.

Maatschappelijk verantwoord

Madelon Voorhoeve (57) blijft wel actief voor Groupe Atlantic. Ze zal binnen het grote Franse concern als aanjager fungeren om onder meer productieprocessen te verduurzamen en het maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren. Dit zijn punten waarmee Orcon en Thercon binnen de groep een voorbeeldfunctie in vervullen. Zo wordt dit jaar voor Orcon een assemblagelijn opgericht die volledig circulair is. Deze lijn wordt bemenst door medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Opleidingcentrum

Bij het relatie-event werd eveneens bekend dat Groupe Atlantic Nederland dit jaar tegenover haar vestiging in Veenendaal een eigen opleidingscentrum opent. De Groupe Atlantic Academy wil jaarlijks 1000 mensen gaan trainen in onder meer warmtepomptechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.