fbpx
Nieuws

Doof en klaar voor de gasketelwet

Duizenden monteurs zijn momenteel druk in de weer om hun Vakmanschap CO-papieren te halen. Dat is sowieso al best lastig, maar als je een handicap hebt, moet je helemaal alles uit de kast halen. Gerrit Vissers, eerste monteur bij Breman Woningbeheer Zuid, is doof. Het halen van zijn praktijk- en theorie-examens had wel wat voeten in de aarde, maar met een beetje doorzettingsvermogen slaagde hij glansrijk en is hij helemaal klaar voor de eisen uit de Gasketelwet. Hier zijn persoonlijke verhaal.

Vissers is monteur in het zuiden des lands. Hij werkt bij Breman in Schinnen, met als werkgebied Brabant en Limburg. Net als zijn collega’s moest hij voor 1 januari 2023 zijn papieren voor de Gasketelwet gehaald hebben, simpelweg omdat hij anders niet meer aan gasketels en rookgasafvoeren mag sleutelen.

Bij Breman bieden ze het traject, inclusief examens, zelf aan, zegt intern opleider Arno van Logten. Voor alle Breman-medewerkers in Zuid-Nederland vinden die examens plaats op de Breman-locatie in Drunen. Van Logten: “Iemand met een beperking krijgt bij ons altijd een passende oplossing. Voor Gerrit Vissers betekende dat dat hij een tolk mocht inschakelen.”

Lees hier het volledige artikel.

7 reacties op “Doof en klaar voor de gasketelwet

 1. Re schreef:

  Top kijk hier wordt ik nu super blij van een bedrijf wat naar de mogelijkheden van iemand kijkt wat ze wel kunnen heb zelf ook een beperking maar cv ketels en warmtepomp intreseren me heel erg instaleren lukt me dan niet maar het instellen en de uit leg over de werking er van dat lukt me dan wel jaaaa dit geeft mogelijkheden voor mensen die het vak leuk vinden en intresandtoch door hun beperking denken nee laat maar ga zo door breman jullie zijn een top bedrijf mvg remco

 2. Cor Kieft schreef:

  Mooi dat het zo kan, maar het lijkt mij de slager die zijn eigen vlees keurt.
  Wij moeten ons weer opnieuw bewijzen tov de knoeiers in dit vak. Laten ze daar meer op letten. Dit drijft alleen maar de kosten op zeker voor een zelfstandige. Enorme administratieve rompslomp wordt dit weer.
  Ik hen mijn certificaat eind 2019 gehaald, dit is 5 jaar geldig. De wet is nu al 3 keer uitgesteld. Lekker zooitje.

 3. S.W schreef:

  Na jaren als service monteur te hebben gewerkt ben ik al heel wat tegengekomen aan prutswerk,en het lijkt aleen maar erger te worden….zeker als je op huidige CO regels gaat letten.
  Geen lol meer aan,dus ik stop ermee…te weinig waardering …vanuit de klant als ook de vergoeding in de branche.
  Veel respect voor diegenen die hun zaakjes wel op orde hebben en zeker voor mensen die het vak in willen.
  Succes!!

 4. Mark schreef:

  Tja…. het bewijs dat de “gasketel wet bedoeld en werkt voor de grote bedrijven. Kleine bedrijven hebben het nakijken. Was Techniek Nederland er niet voor de installateur?
  Het is “speeltje” van TN en de grote bedrijven en heeft niets met veiligheid te maken.

 5. Martin schreef:

  Ik kan niet andets dan je verhaal beamen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.