fbpx
Nieuws

Doorvoeren zonnepanelen luchtdicht

De doorvoeren voor de kabels van zonnepanelen zijn altijd een bron van lekken in daken en gevels. Te vaak wordt er maar wat afgeboord, doorgevoerd of afgepurd. Ubbink komt dit voorjaar met een programma aan materialen om de doorvoer van zonnestroom-installaties of dakcollectoren netjes en energiezuinig af te werken.

Uit metingen voor luchtdicht bouwen is gebleken dat bij de aansluiting van dakdoorbrekingen de meeste lekken voorkomen. Vochtige warme lucht stroomt uit de woning via kieren langs de dakdoorbreking en condenseert in de constructie van het dak. Het gevolg is dat het lijkt alsof de dakdoorbreking lekt. Bovendien kan de inwendige condensatie op termijn de constructie aantasten of schimmelvorming veroorzaken.

Het programma bevestigingsmaterialen voor pv-materialen van Ubbink bevat nu ook luchtdicht afgewerkte doorvoeren. De universele leidingdoorvoer voor het hellende dak verzorgt de lucht- en waterdichte aansluiting door het dakpakket. De doorvoer is te installeren op alle gangbare dakpakkettypes (EPS elementen, traditionele opbouw met folie etc.). De doorvoer is verkrijgbaar in 2 types, die overeenkomen met PV- of collectormontage.

Voor de platte daken is er ook een doorvoer. Deze doorvoer, inclusief plakplaat, is geschikt om PV en thermische kabelbundels door het platte dak heen te voeren. Er is ook een versie voor het pannendak.

Voor de binnenzijde is er nu een kabel en leidingdoorvoermanchet op de markt. Deze realiseert een luchtdichte afwerking langs kabels en leidingen.

Tegelijkertijd met de doorvoeroplossingen komt Ubbink ook met een speciale vogelschroten voor zonnepanelen. Deze moeten voorkomen dat vuil zich onder panelen op kan hopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.