fbpx
Nieuws

Douchen met hergebruikt water

Douchen met hergebruikt water

Het principe is niet nieuw: een douche die het water hergebruikt. René Betgem, eigenaar van een sanitairshowroom en uitvinder, bedacht de Upfall Shower.

 

1 liter per minuut

De Upfall Shower heeft een hoofddouche met een doorsnede van 30 centimeter, die 25 liter per minuut geeft. De douche verbruikt echter slechts, na een startverbruik van 3 liter, 1 liter water per minuut. Het douchewater wordt namelijk opgevangen, gefilterd en weer opnieuw gebruikt. Een microfilter houdt haren en vuil tegen en een UV-lamp doodt micro-organismen in het water. Om het water op temperatuur te houden, wordt er 1 liter heet water per minuut toegevoegd. Het douchesysteem kan worden gereinigd door één keer per twee weken het reservoir in de douchebak te vullen en een beetje speciaal reinigingsmiddel toe te voegen.

 

Veel interesse

Er is al interesse getoond vanuit het buitenland, omdat de douche niet alleen goed is voor het milieu maar mogelijk ook een oplossing biedt in extreem droge gebieden. Ook woningcorporaties en bouwers van hotels, sportscholen, campers en cruisechepen hebben zich volgens de uitvinder al gemeld. De Upfall Shower is verkrijgbaar vanaf 4.795,- euro.

 

Bekijk hieronder een item van Kassa over de Upfall Shower.

 

7 reacties op “Douchen met hergebruikt water

 1. H3 schreef:

  leuk al die feitjes in het filmpje; “Met een regendouche 9 minuten douchen kost je 130 liter water” Dus even rekenen 14,5 L/m Dan heb je verdorie een CW6 ketel/ boiler! alsof het merendeel van Nederland een CW6 heeft hangen! Ook leuk dat met met 7L/m spreekt van een spaardouchekop. Erger vindt ik nog dat er wordt gekeken naar waterbesparing! Ja water kost ook geld, maar 1000L water kost iets van 50ct. Gas daarin tegen die 130 Liter op moet warmen daar hebben ze het niet over.

 2. Jerry schreef:

  Leuk idee. Zelf ook ooit aan gedacht. Uitgezocht en kwam er achter dat zo’n douche al jaren wordt verkocht in onder andere Australië. Het is geen nieuw idee. In plaats van waterbesparen kun je veel beter inzetten op wateropwarming dmv zonneenergie en gebruik van hemelwater. Je kan ook water besparen door onder douche te plassen. Maar dat moet je bij deze niet doen 🙂

 3. @jerry schreef:

  Volgens mij heeft Sealskin ook al zoiets. En inderdaad, die golden shower…

 4. @jerry schreef:

  Volgens mij heeft Sealskin ook al zoiets. En inderdaad, die golden shower…

 5. Superfonske schreef:

  Droogte komt door global warming en niet door “waterverbruik” Dus bespaar op energie ipv water is veel belangrijker. Dus het beste wat men kan doen is nog altijd een bespaarkop met een douchewarmteterugwinning. De heitech V3 of de itho Ikzelf douche met een doorstroomverwarmer, douchewtw en bespaarkop. Ik heb al geen gasaansluiting meer nodig met de zonnepanelen.

 6. Reinier schreef:

  Zolang we rivierwater zuiveren, in de waterleiding stoppen, gebruiken, weer zuiveren en lozen op de rivier maakt het waterverbruik niet uit. Of het nou via mijn douche naar zee stroomt of direct….eigenlijk is via mijn douche beter want het is dan gezuiverd water ipv ongezuiverd. Ik zie slechts als voordeel in deze douches , mits ze veel betaalbaarder worden, dat ze tevens energie besparen. Je gebruikt de restwarmte opnieuw (na de filtering in de douche). Uiteraard kan je ook op andere manier de restwarmte van douche en bad hergebruiken via warmtewisselaars, maar dat terzijde.
  En of je de CO2 verhalen nou wel of niet onderschrijft, zuinigheid met onze energie voorraden is sowieso positief. De markt voor deze douches zal nu vooral in het midden oosten liggen (de woestijn landen).

 7. Odile schreef:

  Hallo

  Ik zou graag willen wetrn hoe uw systeem werkt. Ik wil graag een eco camping starten waar water wordt herbruikt.

  Met vr gr Odile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.