fbpx
Nieuws

Douchevloer met voelbare steenstructuur

Geberit introduceert een douchevloer met zichtbare en voelbare steenstructuur: de Geberit Sestra.

Het robuuste steenhars voelt aangenaam warm aan de voeten en is, mede dankzij het profiel, buitengewoon antislip. De douchevloer Sestra is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en kan volledig in de vloer geïntegreerd worden, maar kan indien gewenst ook verhoogd ingebouwd worden.

De leisteenstructuur van de nieuwe Geberit Sestra douchevloer past perfect bij matte vloer- of wandtegels voor een natuurlijke badkamersfeer. Door het matte oppervlak van Sestra te combineren met een glanzende wand- en vloerafwerking ontstaat er juist meer contrast en speelsheid in de badkamer.

Het oppervlak

De douchevloer bestaat uit massief steenhars. Dit voelt comfortabel warm aan de voeten en heeft de hoogste antislipklasse C. Daardoor is de douchevloer ook zeer geschikt voor gebruik in drempelloze badkamers. Per slot van rekening kan de douchevloer feilloos geïntegreerd worden in de vloer. Als dit niet mogelijk of wenselijk is, kan Sestra ook verhoogd ingebouwd worden, tot 4 cm boven de afgewerkte vloer.

Verschillende kleuren en afmetingen

De douchevloer is verkrijgbaar in twaalf uitvoeringen in de kleuren wit, steengrijs en grafiet, en in vierkante als rechthoekige variant.  De sifon is compact en zelfreinigend – bij normaal gebruik. De standaard waterslothoogte is 50 mm en voldoet daarmee, ook bij renovaties, aan de Nederlandse wet- en regelgeving. In plaats van de door EN 274 vereiste 0,4 liter per seconde haalt de Geberit Sestra sifon met een waterslothoogte van 50 mm 0,6 liter per seconde.

De douchevloer is goed te reinigen. Het water wordt in een vloeiende beweging geleid naar de smalle geïntegreerde vloergoot, waar zich onder de afvoerkap een kamvormige haarzeef bevindt. Deze voorkomt verstopping van de sifon.

1 reactie op “Douchevloer met voelbare steenstructuur

  1. Martin schreef:

    Wat is de max maat waarop de geberit sestra vloer geproduceerd kan worden.
    Stel ik wil een open douche aan beide kops kanten en met 2 p douchen, ook een invalidewagen moet er in kunnen staan, dan nog voldoende vloeroppervlakte aan de zijkanten om het spattend water op te vangen. Zelf zit ik te denk aan 1.20 breed en 3 mater lang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.