fbpx
Nieuws

Draadloze variant Spider-thermostaat

Ook Itho Daalderop komt met vernieuwingen in haar slimme thermostaat-concept Spider. De slimme thermostaat, die sinds dit voorjaar via het dealernetwerk aan de man wordt gebracht, komt in een draadloze variant (aan/uit en OpenTherm), waardoor het onder voorwaarden met een tweede thermostaat mogelijk is om meerdere verwarmingszones in huis te creëren. Voor het aansturen van 2 zones is een Spider connect pakket nodig. Daarnaast heeft Itho Daalderop nu de mogelijkheid toegevoegd om te koelen. Dit kan via de eigen lucht/water warmtepomp HP Cool Cube.

Spider is één van de 18 thermostaten die momenteel in Nederland op de markt zijn. Grootste verschil met andere verwarmingsthermostaten, is dat Spider in basis bezighoudt met de binnenhuiskwaliteit door middel van aansturing van de eigen ventilatiesystemen.  De thermostaat kan, afhankelijk van gekozen ventilatiesysteem, per ruimte, op basis van CO2 en vocht, het binnenklimaat monitoren, en communiceert via een bijgeleverde gateway met het internet, zodat bediening op afstand (met app) en monitoring binnen handbereik ligt. Het systeem, dat nagenoeg alle OpenTherm en aan/uit-toestellen aan kan sturen, is voorbereid om te functioneren in een smart grid en geeft inzicht in het energieverbruik. Het systeem is onafhankelijk van een energieleverancier en is er geen abonnement of contract nodig.

In het komende nummer van Installatie en Sanitair een overzicht van de 18 beschikbare slimme thermostaten voor de Nederlandse markt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.