fbpx
Nieuws

Drenthe krijgt zonnepanelenfabriek

Dorpel-, profielen- en tochtweringsspecialist Elton uit Roden gaat vanaf begin volgend jaar pv-panelen produceren.

Het bedrijf heeft bij het Italiaanse Ecoprogetti een assemblagelijn besteld die in september wordt geleverd en die bij maximale inzet jaarlijks 150 MW aan pv-panelen zal kunnen produceren.

“Door deze stap borgen we de continuïteit binnen ons bedrijf. Het is een activiteit die bij ons past”, zegt Lion Houkes, marketingmanager bij Elton. “We zien dat de markt voor profielen en tochtwering dalende is”

“Bij renovatie zie je steeds vaker dat complete deuren of kozijnen worden vervangen, en niet enkel een profiel. En bij nieuwbouw ga je naar BENG en energieneutraal en dan kom je er niet meer met een tochtstrip”, verklaart Houkes.

Gecalculeerd risico

Houkes vervolgt: “Wij opereren altijd voorzichtig in de markt. En dit is voor ons dus best dapper, maar tegelijkertijd is het een gecalculeerd risico. We hebben vooraf de markt goed bestudeerd, we verwachten een grote toename van de vraag naar pv-panelen, en we zien dit dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Bewezen kwaliteit

Elton zal niet alle onderdelen van de pv-panelen zelf produceren, maar zal halffabricaten gaan assembleren. “We gaan voor partijen in de markt die bewezen kwaliteit leveren. Daarnaast gaan we zoveel mogelijk voor Europese leveranciers, omdat we zien dat hier toch de meest consistente kwaliteit geleverd wordt”, zegt Houkes. “Dat stelt ons in staat om goede product- en opbrengstgaranties af te kunnen geven.”

Elton richt zich met verschillende typen PV-panelen op zowel de business-to-business als de particuliere markt. Het familiebedrijf richt zich met directe verkoop op installateurs en projectbureaus, waarmee zowel de zakelijke als de particuliere doelgroep bereikt wordt. Dit zal het doen met kwalitatief hoogwaardige pv-panelen, die aan de bovenzijde van de markt worden gepositioneerd.

Dynamiek

Er is nogal wat dynamiek op de markt van pv-fabrikanten in Nederland. Eerder al kondigde het bedrijf Energyra aan om in Noord-Holland zonnepanelen te gaan produceren en kon bedrijf Exasun melden dat het een miljoeneninvestering had gekregen om de productie te vervijfvoudigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.