fbpx
Nieuws

Drie cv-ketels ‘Beste uit de test 2013’

Drie cv-ketels 'Beste uit de test 2013'

De Consumentenbond presenteert deze maand een update van haar cv-keteltest. De beste drie mogen zich ‘Beste uit de Test, september 2013’ noemen: dezelfde als in 2012.

 

 

De Intergas Combi Kompact HR Eco (rapportcijfer 8,1) ATAG E325 EC (8,1) en de Vaillant EcoTec plus VHR 25-30/5-5 (8,0) mogen –net als vorig jaar- het predicaat voeren, waarbij de CW5-toestellen van Intergas en ATAG gezamenlijk het beste rapportcijfer 8,1 hebben/houden. De nummer 3 van Vaillant is een CW4 toestel. In de actualisatie van de test, die doorlopend is, zijn dit jaar drie toestellen toegevoegd. Dit zijn de Remeha Calenta 40c CW5 (rapportcijfer 7,9), de Vaillant Ecotec classic VHR CW4/5-3 (7,7) en de Nefit TrendLine HRC 25 (7,5). De testresultaten van de nieuwe Calenta (7,9) hebben de Tzerra van datzelfde Remeha (7,8) uit de top 5 doen verdwijnen. De top 5 wordt gecomplementeerd door de ATAG A244EC, met een rapportcijfer van 7,9.

 

Zuinig

De Consumentenbond test nieuw op de markt gebrachte ketels op energiezuinigheid, comfort (snelheid, geluid), tapwaterrendement, en warm watercomfort. Een panel test bovendien het bedieningsgemak. In de doorlopende cv-keteltest wordt ook gebruik gemaakt van de resultaten van ketels die in 2011, 2012 en de jaren daarvoor aan de test zijn onderworpen. In de actualisatie van 2012 werden negen nieuwe toestellen aan de resultaten toegevoegd.

 

Beste koop

In de cv-keteltest wordt niet het predicaat ‘beste koop’ uitgedeeld. Dit omdat bij de installatie van de cv-ketel niet alleen de prijs van het product, maar ook de installatie onderdeel uitmaakt van de aanschaf. De Consumentenbond wil met de predicaten ‘Beste uit de Test’ aangeven dat de cv ketel een prima kwaliteitskeuze is. In het oktobernummer van de Consumentengids komt een artikel over de test. Leden van de bond kunnen de resultaten al online bekijken.

7 reacties op “Drie cv-ketels ‘Beste uit de test 2013’

 1. J.W.F.Born schreef:

  Leuk om te zien in deze resultaten dat Atag nog steeds sponsor is van de consumentenbond!

 2. henk baars schreef:

  Dus dezelfde testresultaten als 2012 met nieuwe sticker.

 3. vercoelen schreef:

  mooi toch vaillant kwaliteit zoals het hoort. met een perfecte service.

 4. Martin schreef:

  Het blijft jammer dat bij dit soort tests geen duurzaamheid en betrouwbaarheid kunnen worden meegenomen. Juist omdat alle toestellen elkaar niet veel ontlopen (0,6 punt!) is het juist interessant om te zien welke kosten er gemaakt moeten worden in , bv, de eerste 5 of 10 jaar.

  Het volledige plaatje ontbreekt dus.

 5. Theo schreef:

  Leuk om te zien, de prijsverschillen worden niet meegenomen in de beoordeling. De met stip goedkoopste Intergas zou de beste moeten zijn. Een all in onderhoudscontract voor 15 jaar kost voor alle toestellen hetzelfde!

 6. Vermolen schreef:

  Ontloopt mekaar niets behalve de prijs. Er zijn geen slechte ketels meer.

 7. Bert schreef:

  Het bevreemd me wel dat in andere omringende landen de uitslagen van dezelfde gelijke geteste ketels heeeeel en heeeel anders uit de bus komen, hoe zou dit komen ???

  shame on you “consumentenbond”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.