fbpx
Nieuws

Drijvende NOM-woning met water-wisselaar

Vier energiezuinige waterwoningen in Woerden kunnen nul-op-de-meter (NOM) worden dankzij een nieuwe innovatieve warmtewisselaar die warmte onttrekt uit het oppervlaktewater. De drijvende duurzame woningen staan flink in de belangstelling, zo tekende vakblad Installatie en Sanitair op.

De woningen komen voort uit het concept Balance d’eau, en kunnen, afhankelijk van de koper, uitgevoerd worden met verschillende installatietechnieken. De meest duurzame variant is uitgevoerd met warmtepompen, zonneboiler en pv-panelen, maar ook een uitvoering met cv-ketel behoort tot de mogelijkheden. De vier woningen in Woerden worden dit najaar opgeleverd. Lees hier een uitgebreider artikel over dit project.

Innovatieve warmtewisselaar

20161006_143511Voor de installatie tekent technisch installatiebedrijf DTI uit Scherpenzeel. Zij pasten een warmtewisselaar voor oppervlaktewater toe, de Limnion LIMA-1 van Frank Gmbh uit Duitsland. Deze wisselaar, die ook te zien was op de vakbeurs Energie in Den Bosch, haalt met buizen van polyethyleen energie uit het oppervlaktewater.

Lees in ons dossier Verwarmen en Koelen een groter artikel over dit project en de wisselaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.