fbpx
Nieuws

Dry to Cool weer op de markt

Het door Optimair ontwikkelde Dry to Cool-systeem is weer op de markt. De ontwikkelaar van dit duurzame klimaatsysteem ging . Voormalig medewerkers van Optimair zijn samen met ondernemer Gerard Sanderink (Strukton, Antea Group, Centric) het bedrijf Dutch Climate Systems begonnen, dat de techniek verder gaat vermarkten.

Indirecte verdampingskoeling

Dry to Cool is gebaseerd op de combinatie van indirecte verdampingskoeling met een zeer efficiënt droogmateriaal, dat met lage temperatuur warmte (40°C –  60°C) wordt geregenereerd. Dry to Cool claimt een energiebesparing van tachtig procent op de koeling, zonder gebruik van koudemiddelen. Door het gebruik van lage temperatuur warmte is het systeem goed te combineren met thermische zonnecollectoren, een warmtepomp en warmtenetwerken.

De techniek is onder meer toegepast op het gerenoveerde pand van Greenchoice, waar vakblad Installatie en Sanitair vorig jaar over schreef. Ook installateur Brouwer Tuk heeft het systeem op zijn eigen bedrijfspand staan. Klik hier voor een artikel met deze installateur.

Ondernemer Gerard Sanderink (midden), met Ton Letwory en Arthur van der Lee, voormalig medewerkers van Dry to Cool ontwikkelaar Optimair.
Ondernemer Gerard Sanderink (midden), met Ton Letwory en Arthur van der Lee, voormalig medewerkers van Dry to Cool ontwikkelaar Optimair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.