fbpx
Nieuws

Dubbele wisselaar in nieuwe utiliteitsketel

Voor de vraag naar veel vermogen op een klein oppervlak komt Elco met een vernieuwde wandhangende en vloerstaande utiliteitsketel. De Thision en Trigon L Plus komen in september op de Nederlandse markt.

Elco heeft voor deze vernieuwde gasketel 6 vermogensklasses tussen de 70 en 200 kW, waarmee cascades kunnen worden gemaakt tot 1,6 MW. In de utiliteitstoestellen, in hangende en staande variant, zit de iCon-warmtewisselaar van rvs die we ook kennen uit de i-serie van zusterbedrijf Atag Verwarming. Beide bedrijven zijn eigendom van het Italiaanse Ariston Thermo. De Elco ketels worden geproduceerd in Lichtenvoorde, waar ook de cv-ketels van Atag van de band rollen.

Twee warmtewisselaars

De toestellen kunnen uitgerust worden met een dubbele warmtewisselaar. Dit betekent dat door een cascade in een cascade uit één toestel veel meer vermogen gehaald kan worden, en dat is weer handig wanneer de technische installatieruimte beperkt is. Acht toestellen met een dubbele warmtewisselaar kunnen 600 kW meer opwekken dan acht enkele toestellen.

De twee warmtewisselaars werken onafhankelijk van elkaar. De regeling heeft een masterslave-functie, zodat de wisselaars allebei efficiënt worden ingezet . De toestellen beschikken over een geïntegreerde back-up, kennen ze een hoog rendement dankzij de RVS warmtewisselaars en een breed modulatiebereik van 1:10.

De wisselaar weet de uitstoot van NOx en CO te beperken door drie temperatuurzones in de wisselaar toe te passen; een techniek die Elco HEX3 noemt.

De toestellen hebben voorgemonteerde pompen, bevatten een cascademanager, en zijn toepasbaar op de meest voorkomende gebouwbeheersystemen. Daarnaast zijn alle onderdelen vanaf de voorkant bereikbaar. Nieuw is ook polypropyleen isolatie rondom die zowel warmte als geluid binnen moet houden.

2 reacties op “Dubbele wisselaar in nieuwe utiliteitsketel

  1. Henkie schreef:

    ELCO Heating … Dat zijn toch die jongens met te dure ketels en ketelonderdelen die je bijna nergens kunt krijgen, behalve bij hen zelf?

    Nee, bedankt. Daar doen we (nog steeds) niet aan mee.

  2. Andre schreef:

    Is gewoon een Atag toestel van hoge kwaliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.