fbpx
Nieuws

Duravit stapt in spoelsystemen

Duravit wordt steeds meer een totaalaanbieder van oplossingen voor de badkamer. Naast het keramiek en meubels, gaat het Duitse bedrijf zich nu ook storten op kranen en installatie-elementen voor toilet, urinoir, bidet/douche-wc en wastafels.

Dit maakte Duravit bekend op de Duitse vakbeurs SHK. De installatie-elementen komen onder de naam DuraSystem op de markt, en zullen vooral in de projectenmarkt meegenomen worden. In Nederland is Geberit met kop en schouders marktleider op het gebied van inbouwreservoirs. De laatste jaren zijn meer toetreders te noteren. Het is een trend dat veel badkamerfabrikanten zich als brede totaalaanbieders profileren. Dit is bijvoorbeeld ook goed te zien bij Grohe, dat ook keramiek gaat verkopen.

Geurafzuiging

Naast de standaard elementen voor toilet, urinoir (ook waterloos en met sensoren) en wastafel, heeft Duravit een versie voor de installatie van de moderne douche-wc’s, waarvoor bijvoorbeeld ook een stroomaansluiting voor handen is. Ook komt het bedrijf met opties als hygiënespoeling en geurafzuiging, en gaat het zelf bedienings- en sensorplaten leveren.

De kranen van het merk (serie B1, B2, en C1) worden geproduceerd door KWC, het Zwitserse bedrijf dat onder de Franke-groep valt. Dit bedrijf nam in 2016 een belang van 25 procent in Duravit.

Meer badkamernieuws van de SHK in het komende nummer van Installatie en Sanitair.

Bekijk hieronder een vlog met de badkamertrends van deze beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.