fbpx
Nieuws

Duravit vereenvoudigt douche-wc

Duravit vereenvoudigt douche-wc

Duravit komt met een meer Europese versie van haar Sensowash. In de goedkopere Sensowash Slim verdwijnt de warme föhn, en keert het droogmakende toiletpapiertje dus terug.

 

 

De versimpelde douche-wc, zonder föhn, verwarmde zitting en automatische opening van de zitting, kan door de versobering een stuk goedkoper in de markt gezet worden. Bruto kost de Slim-versie nu 1270 euro. Dit betekent wel dat het toiletpapier terugkeert om het onderlichaam droog te maken. 

 

Slanke bril

Nieuw ten opzichte van de voorganger is de bril, die veel slanker is uitgevoerd, maar waarbij de techniek nog steeds in oplopende achterdeel van de bril verborgen zit. Handig voor de schoonmaak is dat de bril in 1 klik te verwijderen is. Het water wordt verwarmd door een doorstroomspiraal, waar sommige concurrenten nog een klein boilertje hebben. Ook is het toilet korter geworden. Met 57 cm voorsprong is deze versie 5 cm kleiner dan de voorgangers. De SensoWash Slim is voor 7 toiletmodellen van de Duitse fabrikant toepasbaar. Nieuw is ook dat deze toiletten in randloze varianten beschikbaar komen. Alleen de populaire Starck 3 heeft nog een rand.

 

Meer nieuws 

Het toilet had haar vuurdoop op de ISH in Frankfurt en is op de Noviteitenshow in Nieuwegein, van 20-22 april voor het eerst op Nederlandse bodem te zien. Duravit was niet de enige die met nieuwe modellen. Nederlands marktleider Geberit presenteerde op de ISH juist een luxe variant, de AquaClean Mera, Toto toonde in Frankfurt nieuwe modellen en ook Tece begeeft zich met de Tece One ook voorzichtig op deze groeimarkt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.