fbpx
Nieuws

Dynamisch inregelen in flats en kantoren

Vloerverwarming binnen 2 werkdagen

Goed ingeregelde collectieve koel- en verwarmingsinstallaties in flats en kantoren zijn zuiniger en presteren beter. Steeds vaker gebeurt die inregeling dynamisch. In de vernieuwde ISSO-publicatie 65 is daarom kennis over dynamisch inregelen toegevoegd.

Het gaat om de ISSO-publicatie ‘Inregelen van ontwerpvolumestromen in klimaatinstallaties’ in utiliteitsgebouwen en woongebouwen met een collectieve klimaatinstallatie. De aanleiding voor deze herziening was het feit dat de NEN-EN 14336 ‘Verwarmingssystemen in gebouwen’ weliswaar noemt welke inregelmethoden bestaan, maar niet uitlegt hoe die praktisch uitvoerbaar zijn.

Dynamisch is eenvoudiger

ISSO heeft nu, samen met de partners, de methoden in deze publicatie op praktijkniveau uitgewerkt. Die partners zijn Wij Techniek, Techniek Nederland, Caleffi, IMI Hydronics en Danfoss. Dynamisch inregelen is een nieuwe toevoeging aan deze herziene publicatie. Dynamisch inregelen maakt het realiseren van ontwerpvolumestromen eenvoudiger, waardoor de kans afneemt dat een installatie niet is ingeregeld.

De ISSO-publicaties over inregelen van individuele woninginstallaties waren eerder dit jaar al geactualiseerd met informatie over dynamisch inregelen. Nu is dat dus ook gebeurd voor collectieve installaties.


 

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.