fbpx
Nieuws

Ecolution in nieuw jasje

Ventilatiewarmtepomp Ecolution komt in nieuwe versies op de markt. De Modul-AIR komt in vier toepassingen beschikbaar: voor ventilatietype C en D, met een driewegklep voor tapwatervoorziening en in een all-electric versie met elektrische booster.

Met de vier smaken heeft Inventum verschillende opties voor het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. De eerste mock-up hing al op de vakbeurs Energie, de eerste werkenden toestellen zijn te zien op de BouwBeurs die van 4 tot en met 8 februari in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden. De ventilatiewarmtepomp hergebruikt de warme lucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Zo draagt het toestel niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning.

De Ecolution Modul-AIR is ventilatiewarmtepomp die in eigen huis is ontwikkeld. In de basis is deze warmtepomp een hybride variant die eenvoudig, slim en betaalbaar uit te breiden is naar All Electric. Zo is het mogelijk om een woning stap voor stap te verduurzamen tot een volledige gasloze woning.

Systeem C en D

Afhankelijk van de woning kan er begonnen worden met de hybride uitvoering die aan de CV-ketel wordt gekoppeld en de MV-box vervangt. Door het plaatsen van een driewegklep kan de warmtepomp ook worden gebruikt voor de warmwatervoorziening. Met uitbreiding van een elektrische booster is deze warmtepomp all-electric te maken. Alle varianten zijn met of zonder WTW-D unit (balansventilatie) uit te voeren. Daarmee is deze warmtepomp zowel geschikt voor woningen met ventilatietype C als voor woningen met ventilatietype D. Het concept is daarmee toepasbaar bij zowel Passiefbouwen, Nul-op-de-Meter als EPC-neutrale woningen en (goed) geïsoleerde bestaande woningen.

Upgraden

De driewegklep (voor aansluiting boiler én CV) en elektrische booster zijn in de Ecolution Modul-AIR compleet geïntegreerd. Dit verkort de installatietijd en voorkomt fouten tijdens de installatie. De modulaire opbouw ontzorgt woningcorporaties en aannemers, doordat het nu mogelijk is om met een redelijk kleine investering te starten en vervolgens op geplande onderhoudsmomenten het systeem naar behoeve te upgraden.

Totale ontzorging

Inventum gaat de techniek ook in een eigen concept aanbieden: Inventum Renewable Projects biedt totaal energie-oplossingen aan door de juiste energiezuinige producten te combineren met de technische en financiële vragen van de klant. Dit doet het bedrijf door te helpen op het gebied van aanpak, financiering, management en de juiste partijen te betrekken waarbij de eindgebruiker en het wooncomfort centraal staat. Inventum Renewable Projects richt zich op energieneutraal bouwen en op duurzame renovatie projecten. Van idee tot energieprestatiecontract, van montage tot service en monitoring en van begeleiding tot het informeren van de bewoners.

3 reacties op “Ecolution in nieuw jasje

 1. bas schreef:

  Zwaar teleurstellend de ecolution modul air.
  Alles nagevraagt bij inventum of het ook werkt met mijn evohome systeem en daarop werd volmondig ja gezegd.
  Toe hij er eenmaal hing deed hij helemaal niks.
  N
  Contact gehad met inventum en zij zeggen dat het niet kan samenwerken met evohome.
  Allemaal jammer, maar ze zouden het oplossen.
  Helaas na 2weken een bericht dat het niet ging werken, misschien dat het in de toekomst nog gaat werken.

  Al met al flinke verkoop praat maar leveren ho maar.

  Ik raad het niemand aan om dit ding aan te schaffen een hoop geld om niets.

  Gr. Bas

 2. bas schreef:

  Het klopt dat het opentherm heeft.
  Maar kan alleen werken met enkele thermostaten. En ook niet eens met aan/uit protocol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.