fbpx
Nieuws

Econic en Breman gaan samenwerken

Breman Installatiegroep en Econic gaan samenwerken. De grote landelijke installateur en woningverduurzamer willen samen de energietransitie versnellen door samen financieringsconcepten voor verduurzaming aan te bieden. Particulieren betalen dan bijvoorbeeld een vast bedrag per maand voor hun nieuwe warmtepomp.

Breman heeft de missie om in 2025 energiepositief te zijn. Econic wil door overnames en strategische samenwerkingen binnen een paar jaar 40.000 woningen per jaar verduurzamen. Dit doet het bedrijf onder meer door serviceconcepten aan te bieden waarbij opdrachtgevers voor een vast bedrag per maand  de beschikking krijgen duurzame installatietechniek, zoals een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Esco

Econic biedt Breman toegang tot financiering via een energy service company, oftewel esco. In esco’s worden grote duurzame investeringen bijvoorbeeld gedekt door verwachte energiesparing, en stellen de esco en de installateur met elkaar prestatiecontracten op met kwalitatieve parameters over de gehele levensduur en exploitatie van de techniek. Breman heeft met al haar bedrijven een landelijke dekking op het gebied van installatietechniek, service en onderhoud.

Aanvulling op elkaar

Erik van Heuveln vanuit de concerndirectie Breman: “Onze organisaties vullen elkaar goed aan. We ontwikkelen en realiseren samen concepten die het voor bewoners makkelijk en betaalbaar maken om hun huis te verduurzamen. Econic brengt ze op de markt, financiert ze en is het aanspreekpunt voor de bewoners. Breman realiseert de energiesystemen en draagt zorg voor service en onderhoud, wat past bij onze focus op de hele levenscyclus van installaties”.

Collectieve concepten

Joris Jonker, founder en CEO van Econic: “We zien veel kansen om elkaar te versterken, zowel in de particuliere als de zakelijke markt. Denk daarbij aan hybride warmtepompen voor de particuliere markt, maar ook aan seriematige nieuwbouw of de wat kleinere collectieve concepten. Door dit partnership kunnen we samen de energietransitie versnellen”.

1 reactie op “Econic en Breman gaan samenwerken

  1. B Henstra schreef:

    Graag offerte hybride warmtepomp. He een onderhoudscontract bij Breman.

    B Henstr
    Wolfhezerweg 33
    6874AA Wolfheze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.