fbpx
Nieuws

Een half miljoen slimme deurbellen

Meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens maken inmiddels gebruik van een slimme deurbel. Het aandeel is sinds 2018 verdubbeld naar 6 procent. Bijna de helft is van het merk Ring. Dit blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

Eén op vijf huishoudens slim beveiligd

Op dit moment is 18 procent van alle huishoudens in het bezit van slimme beveiligingsapparatuur. In 2018 was dit nog 15 procent. Eén op de tien huishoudens heeft een beveiligingscamera. Daarmee blijft dit het populairste apparaat. Ook in de toekomst blijft slimme beveiliging doorgroeien. Eén op de vijf consumenten is van plan om binnen een jaar slimme beveiliging aan te schaffen (20 procent).

Investeren

Consumenten hebben gezamenlijk al voor een half miljard aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Ten opzichte van 2018 is dit een duidelijke groei van 38 procent. Het meeste geld wordt uitgegeven aan slimme beveiligingssystemen (227 miljoen euro) en slimme beveiligingscamera’s (183 miljoen euro). De omzet van slimme deurbellen is ten opzichte van 2018 verdubbeld naar een totaal van 64 miljoen euro.

Groeipotentie

Multiscope verwacht dat in Nederland komend jaar 350 miljoen euro aan slimme beveiliging wordt besteed. Samen met het huidige bezit zou dit neerkomen op een potentiële marktwaarde van 900 miljoen euro. Consumenten hebben het meeste over voor een slim beveiligingssysteem. Gemiddeld wil men 267 euro aan een systeem uitgeven. Dit komt neer op bijna 100 miljoen euro voor heel Nederland.

3 reacties op “Een half miljoen slimme deurbellen

 1. Adriaan Keij schreef:

  Maar in hoeverre schrikt het af… En helpt het bij het vinden van de boef?

  https://twitter.com/anneaeri/status/1303262627792125954?s=21

 2. MarkS90 schreef:

  Niks. Je mag namelijk niet een openbaar gebied filmen en vastleggen op schijf.

 3. Krina schreef:

  Niet verwacht dat de vraag naar slimme deurbellen zo groot is. Is dit beveiligingssysteem wel betrouwbaar? In deze moderne tijd vinden hackers of inbrekers nieuwe manieren om je woning binnen te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.