fbpx
Nieuws

Eerste 3000 Toon’s geinstalleerd

Eneco is begonnen met het installeren van de eerste 3000 innovatieve thermostaten. Zo’n 100 monteurs zijn opgeleid om ‘Toon’ te installeren.

Na de zomer wordt de productie flink opgeschroefd. Enkele tienduizenden klanten hebben al een optie genomen op de thermostaat die met grafieken en staafdiagrammen actueel inzicht geeft in het energieverbruik en -kosten, en de gebruiker aan het roer zet. Ook kan de thermostaat optioneel actuele weer- en verkeersinformatie, zoals buienradar, weergeven. Eneco verwacht nog dit jaar de eerste nieuwe diensten toe te voegen, waaronder bediening via je mobiele telefoon.

Testen

Een groot team experts heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan het ontwerp, de software en de hardware van de interactieve display voor aan de muur. Het apparaat is succesvol getest bij 113 verschillende gasmeters en 474 verschillende elektriciteitsmeters. Er zijn vijf certificeringstrajecten afgerond, waaronder het CE keurmerk, OpenTherm certificering en –als eerste in de markt- een KIWA-certificaat voor de werking van de thermostaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.