fbpx
Nieuws

Eerste nummer vakblad in de bus

Vrijdag 26 januari ligt het eerste nummer van het vakblad Installatie en Sanitair bij u in de bus. Hierbij blikken vooruit naar de komende VSK. Hoe ziet de vakman van de toekomst eruit? En wat staat er allemaal op het programma in Utrecht? Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Graansilo naar energieneutraal

De skyline van Deventer kent een markante betonnen pijler; de 51 meter hoge Grijze Silo. De voormalige graansilo is herbestemd tot kantoren en een penthouse, waarbij slimme warmtepomptechniek ervoor zorgt dat er in het slecht geïsoleerde monument wel behaaglijk gewerkt én straks gewoond kan worden.

Koudemiddelstress

Het meest gebruikte koudemiddel in airco’s en warmtepompen is sterk in prijs gestegen. Het is het gevolg van Europese wetgeving om het gebruik van klimaatschadelijke koudemiddelen tot 2030 fors te verminderen. Op korte termijn zou R410a al kunnen opraken. Hoe moeten airco- en warmtepompinstallateurs omspringen met dit gegeven?

Duurzaam succes rioolreiniger

In 1976 begonnen Freek en Rien van Os een in riolering gespecialiseerd loodgietersbedrijf in Voorschoten. Het bedrijf groeide uit tot waterspecialist in en om het huis. De kredietcrisis vroeg om nieuwe kansen op onbekend terrein. Sinds enkele jaren worden mooie resultaten geboekt met zonnepanelen en warmtepompen door de tweede generatie, die nu aan het roer staat. Een verhaal over afhaken of aanhaken.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.