fbpx
Nieuws

Effecten leidingisolatie inzichtelijk

De nieuwe calculatietool van Thermaflex geeft inzicht in de invloed van verschillende isolatiediktes op efficiency en kostenbesparing.

“De isolatiecalculator kan berekeningen volgens twee alternatieve normen (VDI 2055 en ISO 12241) maken: in slechts een paar klikken weet de gebruiker alles wat nodig is over het effect op de individuele energierekening”, vertelt Simon Delaunay van Thermaflex. Voor verwarmingstoepassingen zijn onder andere de nominale diameter, lengte van de leiding en ook de medium- en de omgevingstemperatuur van belang. Bij koeltoepassingen is daarnaast de relatieve vochtigheid van essentieel belang om de optimale dikte van de isolatie te kunnen bepalen. Alle resultaten kunnen direct gedownload worden.

De isolatiecalculator is er ook in een ‘professionele’ uitvoering. Deze variant biedt planners van verwarmings- en koelingtechnologie de mogelijkheid om hun eigen berekeningen uit te voeren, onafhankelijk van bestaande normen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de isolatiecalculator met plaatisolatie zodat in de toekomst een combinatie leidingisolatie en plaatisolatie mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.