fbpx
Nieuws

Elfde plaats op WK voor beroepen

Installateur Julian van Lohuizen behaalde deze week de elfde plaats tijds WorldSkills, het WK voor beroepen. Daarnaast won hij in Abu Dhabi ook een Medal of Excellence, voor studenten die een bovengemiddelde prestatie leveren. Hij deed dit tijdens de wedstrijd Sanitaire- en Verwarmingstechniek.

Julian nam het op tegen tegenstanders uit 27 andere landen. Hij studeert aan het Deltion College en werkt bij Installatiewerk Noord Oost Flevoland.

Nederland succesvol

Acht Nederlanders kregen een medal of excellence omgehangen, voor een bovengemiddelde prestatie. Tijdens deze 44e editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers. Door de wereldwijde groei van de WorldSkills organisatie en het hoge niveau wordt het elke editie lastiger om een plek op het erepodium te bemachtigen.

WorldSkills

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s in 51 beroepen mee. 150.000 bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld bezochten het evenement.

De deelnemers in Team Nederland hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. In het schooljaar 2017/2018 doen 57 mbo-scholen mee aan vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 751 opleidingen in 61 wedstrijdrichtingen, zij kunnen zich kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL.

1 reactie op “Elfde plaats op WK voor beroepen

  1. willem schreef:

    Alle deelnemers van harte gefeliciteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.