fbpx
Nieuws
Elke drie jaar een nieuw businessmodel

Wat is jouw businessmodel? Welke toegevoegde waarde biedt jouw installatiebedrijf ten opzichte van concurrenten? Het zijn volgens Maaike Doyer van Business Models Inc. vragen die elke ondernemer zich doorlopend moet stellen.

 

Continue verandering

Nieuwe spelers op de markt, snel veranderende klantbehoeftes en technologische innovaties vragen om continu vernieuwen van uw businessmodel. Toekomstmuziek – denk bijvoorbeeld aan een CV-ketel printen in 3D – heeft invloed op de bedrijfsvoering van elk installatiebedrijf. Business Models Inc. helpt organisaties bij de noodzakelijke vernieuwing.

 

Geen producten maar diensten

Nog niet zo lang geleden ging een beetje businessmodel zomaar 30 jaar mee, maar in 2014 gelden nieuwe wetten. “De snelheid waarmee het bedrijfsleven verandert, is exponentieel”, aldus Maaike Doyer, business-director van het in Amsterdam gevestigde Business Models Inc. Ook de businessmodellen van aannemers en installatiebedrijven moeten regelmatig herzien worden. Deze bedrijven zullen volgens Doyer heel goed gebruik moeten maken van de kennis die al in hun organisatie aanwezig is en heel goed moeten nadenken over hun toegevoegde waarde: “Ons belangrijkste advies aan hen is misschien wel dat ze diensten moeten gaan verkopen in plaats van producten.”

 

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.