fbpx
Nieuws

Eneco: 100 miljoen voor energie-startups

Eneco gaat 100 miljoen euro investeren in startende bedrijfjes en projecten op het gebied van duurzame energie. Dat doen ze via hun nieuwe bedrijfsonderdeel Eneco Innovation & Ventures.

Sneller naar duurzame energie

De energieleverancier wil met het nieuwe onderdeel de overgang naar een duurzame energievoorziening versnellen. Het nieuwe bedrijfsonderdeel zal zich verder gaan bezighouden met de samenwerking met jonge partnerbedrijven zoals Peeeks en de internationale lancering van slimme thermostaat Toon. Eneco gaat per project bekijken hoeveel geld er geïnvesteerd wordt.

Goede ideeën in praktijk brengen

Hans Valk, voorheen directeur van Eneco Consumenten, gaat leiding geven aan de ongeveer 30 medewerkers van Eneco Innovation & Ventures. Valk: ‘We zien steeds meer innovatieve energieprojecten die buiten de traditionele energiesector gestart worden en baanbrekende producten en diensten opleveren. Door bedrijven die creatief en flexibel zijn, maar nog geen verdienmodel of markt hebben. Wij hebben veel verstand van energie, een groot commercieel netwerk en zijn sterk in uiteenlopende zaken als marketing, service en facturatie. Onze succesvolle samenwerking met Toon-ontwikkelaar Quby laat zien dat we synergie ‘op papier’ in de praktijk waar kunnen maken. We werken graag samen met de nieuwe generatie ondernemers met goede ideeën die helpen om onze energievoorziening sneller te verduurzamen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.