fbpx
Nieuws

Energie besparen met naregeling

Je kunt energie besparen in je installatie door naregeling te gebruiken in verschillende ruimtes van je woning. Daarnaast verhoogt het ook het comfort. Hiervoor komt Caleffi met drie types zoneventielsets.

Alle drie de types zijn geschikt voor stadsverwarming-toepassing en/of tweewegzoneregeling van cv-installaties. Zowel in verwarmings- als in koelinstallaties. Alle aan/uit zwakstroomthermostaten zijn toepasbaar voor de regeling van de ruimtetemperatuur. De zoneventielen hebben een synchrone servomotor en een afsluitklep met veerretour.

De zoneventielset is stekkerklaar, wat betekent dat hij gemakkelijk elektrisch aangesloten kan worden. Door de voorgemonteerde thermostaataansluiting (24V), zijn er geen andere transformators of elektrische kabels benodigd. Daarnaast zorgt een knelaansluiting voor een eenvoudige installatie van de set.

Verschillen

De drie types hebben dezelfde werking en technische specificaties. Het grote verschil zit in de vraag wat je met de zoneventielset wilt doen. De 642622 is vooral geschikt als je ‘m alleen gebruikt als naregeling. Wanneer je een bijvoorbeeld een pomp wil aansturen, is de 642522 geschikt. Dit kan door de microschakelaar die in het apparaat zit. De 642523 kan ook een cv-ketel aansturen. Deze is speciaal ontworpen voor het aansturen van een opwekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.