Ga naar hoofdinhoud

Energiebesparing levert 24.000 banen op

Het doorvoeren van energiebesparende maatregelen in de bouw leidt tot 24.000 extra banen, blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau CE Delft. Deze grotere werkgelegenheid is echter wel tijdelijk.

 

In het onderzoek is gekeken naar de periode 2013-2030. Als er in die periode per jaar 2,3 miljard euro wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld warmtepompen en restwarmtebenutting, dan zorgt dit jaarlijks voor 24.000 extra banen. Daarnaast zorgt zo’n investering er natuurlijk voor dat Nederland minder afhankelijk wordt van energie-import uit bijvoorbeeld Rusland.

 

Zodra er steeds meer bestaande gebouwen energiezuinig zijn gemaakt en er steeds meer nieuwbouw is die al bij oplevering aan de energiepresatie-eisen voldoet, wordt het effect op de werkgelegenheid minder positief. Volgens berekeningen van CE Delft wordt vanaf 2025 het positieve effect snel kleiner. 

 

Beeld: CE Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Cao-onderhandelingen geklapt, stakingen komen er aan

VR-ketel: rookgas weg

Premium

Warmtepomp gaat bakstenen drogen

Warmtepomp-paraplu steelt de show

Clivet: serie monoblocks op propaan

Zorg voor een stage die je nooit vergeet