fbpx
Nieuws

Energieneutraal met zon en bodem

Een energieneutrale woning vol duurzame installatietechniek en een bovengemiddeld comfort. Wassink Installatie realiseerde in Doetinchem een nieuwbouwwoning waarin optimaal gebruik gemaakt wordt van een combinatie zonthermische en bodemenergie, met een bijzonder indaksysteem als eyecatcher.

De opdracht die TS Architecten uit Vorden, klussenbedrijf G.Weenk uit Vierakker (bouwkundig) en Wassink Installatie uit Winterswijk kregen, kent vele bijzondere installatiedetails, en een technische ruimte waar je van gaat likkebaarden.

Kloppend hart is een 500 liter boiler die primair gevoed wordt door zes zonnecollectoren, met een warmtepomp met bodembron als achtervang. Met de warmtepomp wordt verwarmd en gekoeld. Voor tapwater zijn decentraal kleinere hotfill-boilers geplaatst. Met de 34 zonnepanelen erbij, is de woning op papier energieneutraal. Het dak is speciaal op maat gemaakt, zodat de panelen verzonken in het dakvlak passend zijn.

Lees hier hoe Wassink Installatie de woning heeft ontworpen, uitgevoerd en ingeregeld. Het hele artikel lezen in vakblad Installatie kan via deze link.

Warmtepompen Wat zijn de trends op het gebied van warmtepompen? Wat zijn beschikbare technieken, hoe ziet de meest actuele regelgeving eruit, en hoe pakken installatiebedrijven de belangstelling voor deze techniek op: lees dit allemaal in de Installatie special Warmtepompen die hier te verkrijgen is. Abonnees van Installatie ontvangen deze special kosteloos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.