fbpx
Nieuws

EPC van 0 in Rotterdamse wijk

Eerste project met EPC van 0 in Rotterdamse wijk

Woonstad Rotterdam heeft het eerste project met een EPC van 0 opgeleverd. Veertig gezinnen uit de Rotterdamse wijk Feijenoord kunnen verhuizen naar een eengezinswoning binnen hun wijk. De corporatie levert met het nieuw gebouwde Zinkerblok grote, duurzame woningen met een sociale huurprijs.

Ontbreken van eengezinswoningen

De woningen zijn een gewenste aanvulling voor de wijk, waar eengezinswoningen nagenoeg ontbreken. Met een huurprijs van 710 euro zijn ze opvallend groot. De oppervlakte varieert van 100 tot 135 m2, en de woningen hebben een ruime tuin. De animo voor de woningen was dan ook groot. De nieuwe huurders hebben inmiddels de sleutel ontvangen.

Laag warmteverbruik

Alle daken zijn voorzien van zonnepanelen. De gevels en daken zijn zeer goed geïsoleerd, waardoor het warmteverbruik relatief laag is. De warmte wordt geleverd vanuit restwarmte. Dit sluit aan bij de ambitie van Woonstad Rotterdam om in de toekomst een groter deel van haar bezit op het Rotterdamse warmtenet aan te sluiten. De bergingsdaken zijn voorzien van een groen dak. Het Zinkerblok is een van de drie projecten die in de prestatieafspraken tussen de gemeente en Woonstad zijn genoemd in het kader van verduurzaming van de woningvoorraad.

Afwisseling in vormgeving en materialen

De architectuur is in de stijl van de omliggende 19e-eeuwse bebouwing. Kenmerken van de bebouwing uit die tijd zijn een pandsgewijze opbouw met meerdere kleuren metselwerk, verschillen in hoogte van de panden en afwisseling in de vormgeving en materialen van de begane grond. De woningen zijn een ontwerp van architect Rob Ruoff en gebouwd door Waal Bouw.

Met deze nieuwbouw blijft Woonstad Rotterdam bouwen aan de wijk Feijenoord: het Zinkerblok is het tweede project dat wordt opgeleverd. Vorig jaar werden in de Oranjeboomstraat 42 grote beneden- en bovenwoningen opgeleverd. Beide nieuwbouwprojecten zijn gericht op de behoefte van de wijk: grote woningen voor gezinnen die al in de wijk wonen en er willen blijven wonen.

1 reactie op “EPC van 0 in Rotterdamse wijk

 1. S. Schoemaker schreef:

  M.H.
  Ik vind het zeer mooi als ik lees dat er veel gedaan wordt aan duurzaamheid, maar vergeet niet dat je vooral denkt aan ventilatie, want als die er niet is wordt het een ramp zoals beslagen ruiten , relatieve vochtigheid loopt op , dus onbehagelijk.
  Als er weer eens een nieuw project is, denk dan is aan het stoken van houdsnippers, dat heet Be-Green, dat is goedkoper, en de uitstoot van co,2 is minimaal.
  Ben zelf altijd bezig geweest als adviseur techniek bij een woningcorporatie de laatste 7 jaren, en hebt gewerkt tot mijn 78 ste jaar,
  Hartelijke groeten S. Schoemaker
  Ga zo door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.