fbpx
Nieuws

Erkende bedrijven maken vuist tegen rioolcowboys

Erkende rioolservice-bedrijven gaan samenwerken om malafide bedrijven uit de markt te weren. De nieuw opgerichte Vakcommissie Rioolservicebedrijven binnen Techniek Nederland wil ervoor zorgen dat het imago van het vakgebied verbetert.

Malafide bedrijven vragen niet alleen vaak buitensporige prijzen voor een klus, maar leveren ook nog eens slecht werk af. In sommige gevallen intimideren monteurs zelfs klanten. Het gaat hier vaak om leadbedrijven die bovenaan in de Google-zoekresultaten zichtbaar worden. Dit zijn meestal geen rioolservicebedrijven, maar tussenpersonen die iemand zoeken om de klus uit te voeren.   

Imago verbeteren

Malafide bedrijven geven de betrouwbare en vakbekwame rioolservicebedrijven een slecht imago. Met de oprichting van de Vakcommissie, en binnenkort de Vakgroep Rioolservicebedrijven, willen ondernemers het imago van het vakgebied verbeteren. Ook moet de vakcommissie ervoor zorgen dat rioolservicebedrijven een prominentere plek krijgen binnen de vereniging Techniek Nederland.

Dit gebeurt onder meer door de ontwikkeling van een erkenningsregeling en vakgerichte opleidingen. Ook vinden ondernemers van rioolservicebedrijven het belangrijk om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. De groep bestaat uit ongeveer twintig rioolservicebedrijven. De vakcommissie Rioolservicebedrijven zal op 7 december voor het eerst vergaderen.

Meldpunt

Eerder dit jaar maakte een collectief van een tiental ontstoppingsbedrijven al bekend de jacht te openen op malafide rioolbedrijven, door het verzamelen van klachten en bieden van juridische en technische bijstand aan gedupeerde consumenten. Ook hebben de bedrijven een gezamenlijke richtlijn over de werkwijze van een bonafide rioolontstopper. Het collectief heet Eerlijk Riool Ontstoppen, afgekort CERO.

2 reacties op “Erkende bedrijven maken vuist tegen rioolcowboys

  1. Richard schreef:

    de vak ( kas)commisie dacht, zo dat is mooi weer een erkenningsregeling zijn wij ook weer van de straat en is dit kassa

    Pak die malefide bedrijven nou eens een keer aan ipv je eigen voordeel ermee te willen doen
    Mensen kijk hier niet naar die willen alleen het probleem opgelost hebben en zijn op dat moment gestrest

  2. Met deze vak commissie en erkenning van techniek Nederland hebben we eindelijk een begin. Als wij als erkend bedrijf transparant en eerlijk zaken doen moeten onze klanten dat gaan zien. Belangrijk is dat we gezamenlijk naar buiten treden om ons vindbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.