fbpx
Nieuws

Essent lijft CVtotaal.nl in

Energiebedrijf Essent neemt CVtotaal.nl over, het online verkoop- en serviceplatform voor onder meer cv-installaties, warmtepompen en zonnepanelen voor particulieren. De overname past in de strategie van Essent om steeds meer diensten en betaalbare, slimme producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken.

Met de overname voegt Essent strategisch een nationaal online verkoopkanaal toe aan de vaak regionale activiteiten van haar huidige netwerk van servicebedrijven. Essent voegt CVtotaal.nl toe aan haar landelijk dekkend netwerk van verkoop- en servicebedrijven die actief zijn in onder meer energieadvies, installatie en service van energiebesparende producten. Dit netwerk bestaat naast CVtotaal.nl uit Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. De via CVtotaal.nl verkochte producten en oplossingen worden dan door de eigen bedrijven in bedrijf gesteld en onderhouden.

Voormalig installateur

CVtotaal.nl is gevestigd in Stiens en levert naast cv-ketels en radiatoren andere vormen van duurzame installaties als warmtepompen, zonnepanelen en ventilatieproducten. Het bedrijf levert en installeert producten bij particulieren door heel Nederland en voert ruim 18.000 items in haar assortiment. Ze werd eind jaren ’70 opgericht en begon als de plaatselijke (dorps)loodgieter/ installateur in het Friese Ferwert. Na de overname door Essent blijft CVtotaal.nl werken onder eigen naam. Sander Steegstra blijft directeur bij CVtotaal.nl. De overname heeft ook geen gevolgen voor de medewerkers van CVtotaal.nl.

 

6 reacties op “Essent lijft CVtotaal.nl in

 1. Mark schreef:

  Tja… eerst de energie markt verpest, straks geen energie meer kunnen leveren. Dus nu de andere markt verpesten en overspoelen.
  Einde van de kleinere bedrijven.

 2. Gert schreef:

  Ik sluit me bij Mark dd 18-01-2018 aan.

  Ze hanteren prijzen die volgens mij niet kunnen.
  Zelf hier in Zuid-Holland kom je ze al tegen met prijzen die totaal niet kunnen.

 3. Peter schreef:

  Ik denk dat de winstmarges hoog genoeg zijn
  Als Ik zie hoe laks sommige bedrijven zijn
  Weken wachten op een CV offerte
  Schijnbaar gaat het goed

 4. Dirk schreef:

  Ketel werd keurig binnen 1,5 uur geïnstalleerd! En dat met het vervangen van een dakdoorvoer en opnieuw aansluiten van een ventilatiebox. Fantastisch snel natuurlijk. Dit zal met name komen omdat de heren korte en harde communicatie gebruiken. Ideaal, want mijn vrouw en ik konden alles verstaan wat de heren tegen elkaar schreeuwden via het trappenhuis. Je blijft zo echt betrokken bij het vervangingsproces. Ook de buren vonden dit echt bewonderenswaardig. De heren hebben een emmer, handdoek en trapje van mij geleend, want zeg nou zelf, dat scheelt weer een hoop om mee te nemen in de bus, super! Het feit dat ik de emmer met een kapotte bodem terug kreeg is ideaal voor het afwateren van de plant die er nu in staat.
  Zoals gezegd was alles gepiept in een zucht en een scheet. Erg innovatief vonden wij het hergebruik van beugels die al op de wand zaten. Dit scheelt zo ontzettend veel tijd! Dat de beugel twee maten groter is dan de nieuwe buis is niet belangrijk, er hoeft ook geen geit aan vastgebonden te worden natuurlijk. Hetzelfde gold voor de rioolafvoer. Hier zijn bijzondere onzichtbare beugels gebruikt die met het blote oog niet te zien zijn, maar wel erg elastisch blijken te zijn in de praktijk. De heren hebben ook meteen de vloer onder de ketel gedweild, fantastisch! Alleen jammer dat hier vloerbedekking lag. Naar alle waarschijnlijkheid is het boorgruis van de geboorde gaten gebruikt om het vocht uit de vloerbedekking te laten trekken, dit zagen we namelijk nog overal liggen, een erg slimme actie die, als je het mij vraagt getuigt van een brede en diepgaande kennis van (vloer)materialen.
  Enfin, uiteindelijk is er een ketel opgeleverd die werkte. Wat ik vooral erg amusant vond, is de Sudoku die erbij geleverd werd. Het is niet gezegd, maar ik denk dat ik uiteindelijk de opgave redelijk heb kunnen maken, aangezien ik het gaslek in de nieuwe leiding al binnen 20 minuten had gevonden! Niet erg, als dit niet zo was geweest, mijn zoontje slaapt naast de kast van de ketel, en wellicht had hij het ook wel geroken hoor. Door CVtotaal werd mij een keurige compensatie van €50,- geboden, wat uiteraard ruimschoots een door een gasexplosie verdwenen dak compenseert. Om de Sudoku in zijn geheel opgelost te krijgen heb ik de lekkage in het CV-zijdige deel opgespoord en verholpen door de nieuwe koppeling goed aan te draaien. Tevens heb ik de onzichtbare beugels van de rioolafvoer vervangen door echte, dat staat toch net iets netter. Met het zweet op mijn kop denk ik alles goed opgeleverd te hebben. Ik ben daarom ook erg trots op mijn geleverde werk. De vlotte communicatie van CVtotaal waarbij men echt staat voor hun installateur, zonder de klant maar ook te geloven op het gebied van de Sudoku, is echt unieks in de markt en wat ik nog nooit eerder heb mogen ervaren.

  Conclusie: Koop geen ketel bij CVtotaal en laat deze al helemaal niet installeren door CVtotaal. Dit kunnen wij als particulier veel beter en….. veiliger..

 5. […] Essent lijft CVtotaal.nl in – Installatie.nl […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.