Ga naar hoofdinhoud

,

Expansievat duurzamer door kunststof membraan

Flamco, marktleider op het gebied van expansievaten, heeft haar Flexcon voorzien van een nieuw kunststof membraan. Daardoor kan het 15 jaar garantie geven op de vaten.

Dat is het drievoudige van veel toegepaste Flexcon (5 jaar) en ruim het dubbele van Flexcon Top (7 jaar). Het nieuwe expansievat was een van de nieuwigheden van Flamco op de ISH. Het vat wordt dit jaar geïntroduceerd.

Minder belasting

Flexcon Premium met kunststof membraan.

Het nieuwe membraan van polyolefin (TPO) in de nieuwe Flexcon Premium vervangt het rubberen membraan in het expansievat. Naast de levensduur en kwaliteitseisen, is het materiaal ook nog eens beter voor het milieu: het is schoner te verbranden en recyclebaar. Daarnaast is er voor de helft minder materiaal nodig, en bespaart Flamco aanzienlijk op haar productie en transportbelasting. Het nieuwe design wijkt namelijk nauwelijks af van het bestaande membraan, zodat Flamco haar productie kan optimaliseren, sneller kan produceren en meer kan leveren.

Gefaseerd leverbaar

Flamco past het nieuwe membraan vooralsnog alleen toe in haar expansievaten van 2 tot 80 liter voor verwarming en koeling. Zij zal daarmee de bestaande expansievaten (Flexcon en Flexcon Top) gefaseerd vervangen door Flexcon Premium. Medio 2019 zullen de eerste, middelgrote modellen (12 tot 35 liter) over een kunststof membraan beschikken. In een later stadium volgen de kleinere en grotere modellen. De expansievaten worden geleverd via de groothandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan