fbpx
Nieuws
Ferroli: alleen CE op systeemcombinatie

Ketelfabrikant Ferroli laat weten dat de CE-markering voor haar HR Optifor enkel geldt voor een systeemcombinatie met de eigen cv-ketels.

 

 

Volgens Ferroli zijn er geruchten de wereld in geholpen dat er fabrikanten zijn die een geldig CE-markering hebben op de HR OptiFor, het gebalanceerde ventilatiesysteem met warmteterugwinning van de fabrikant. Alleen Ferroli Nederland heeft een officieel CE-markering op het totaalconcept van de HR OptiFor; het stempel zit dus niet los op de HR OptiFor balansventilatie unit, of in combinatie met toestellen van andere merken.. Certificeringsinstantie KIWA bevestigt de lezing.  Een CE-markering houdt in dat het product voldoet aan de geldende regels binnen de Europese Unie. Doel van de markering is vrije handel binnen lidstaten bevorderen, en gebruiksveiligheid verhogen.

 

Systeemcombinatie

Ferroli heeft een totaalconcept  dat bestaat uit een combinatie van een Ferroli HR OptiFor WTW-unit (unit met warmteterugwinfunctie) en een Ferroli cv-ketel. De WTW-unit staat ervoor in dat de warmte die naar buiten gaat wordt gebruikt om de verse buitenlucht die naar binnenkomt te verwarmen zonder dat deze twee luchtstromen zich mengen. Met dit systeem van warmteterugwinning wordt een rendement van maar liefst 95% gehaald. De cv-ketel hoeft nu dus minder hard te werken. Dit betekent een aanzienlijke energiebesparing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.