fbpx
Nieuws

Finalisten Innovatie Award bekend

De drie finalisten voor de Uneto-VNI Innovatie Award zijn bekend. Ze zijn gekozen uit een eerste stemronde van in totaal tien genomineerden. Het gaat Energy Academy Europe, het vernieuwde Thialf Stadion en de getransformeerde F16-shelter om de hoofdprijs.

De bedrijven achter de drie projecten met de meeste stemmen mogen tijdens het Uneto-VNI Lustrum Event op 27 september vertellen waarom juist zij in aanmerking komen voor de prijs. Vervolgens bepalen de deelnemers aan het evenement in een laatste stemronde wie de award wint.

Over de bedrijven

Engie Services verzorgde de techniek van Energie Academy Europe in Groningen. De campus kreeg onder andere een zonneschoorsteen, een wko-installatie en zonnepanelen.

Achter de transformatie van de F16-shelter, een voormalige vliegbasis in Twente, zat installatiebedrijf Klein Poelhuis. Het gewapend beton krijgt niet alleen zonnepanelen, ook wordt er een warmtepomp gebruikt voor de verwarming.

Ten slotte is ook het schaatsstadion Thialf in Heerenveen een kanshebber op de innovatieprijs. Warmtebouw Utrecht, Croonwolter&dros (i.s.m. Huussen Elektro, Koninklijke Damstra Installatietechniek) verzorgde de installatie. De schaatstempel heeft onder meer een warmtereflecterende schil gekregen.

Award

Om u te inspireren en innovatie in de branche te waarderen, reikt Uneto-VNI dit jaar voor het eerst de Uneto-VNI Innovatie award uit. De genomineerde projecten zijn de meest gelezen projecten op De Techniek achter Nederland.

De winnaar van de prijs kan rekenen op een kunstwerk, een cheque te besteden aan ontwikkeling en een bedrijfsbezoek aan een innovatief bedrijf, zoals Tesla.

1 reactie op “Finalisten Innovatie Award bekend

  1. […] zonnetje gezet op het het 15-jarig bestaan van de branchevereniging. De grote installateur kreeg de Uneto-VNI Innovatie Award voor de haar werk aan de Energy Academy Europe in Groningen, een duurzaam gebouw dat begin dit jaar […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.