fbpx
Nieuws

Flamco en Comap gaan samen

Aalberts hydronic flow control voegt Flamco en Comap samen. De zusterbedrijven vullen elkaar aan op het gebied van verwarming-, koeling-, water- en solartechnologie. De merken blijven zelfstandig bestaan. Installateurs zullen vooral in het projectadvies te maken krijgen met één aanspreekpunt.

De samenvoeging stelt Aalberts in staat een compleet installatieprogramma van bron tot afgifte te creëren. Daarmee wil het bedrijf haar positie op de internationale markt versterken.

Flamco en Comap zijn al jarenlang zelfstandige onderdelen van Aalberts hfc. Terwijl het Nederlandse Flamco vooral expert is in efficiënte en veilige druk- en opslagtechnologie, is het van oorsprong Franse Comap meer gespecialiseerd in balans-, beluchtings- en comforttechnologie. Samen bestrijken ze elke fase in de levenscyclus van gebouwinstallaties (verwarming, koeling en tapwater) voor woningbouw, utiliteit en industrie. De merken kwamen elkaar al veelvuldig tegen in projecten. Bouwers en installateurs hadden dan te maken met twee aanspreekpunten met betrekking tot technisch advies.

Verbetering

CEO Maarten van de Veen van Aalberts: “De synergie moet leiden tot een verbetering van de technische prestaties van alle systemen en maximalisatie van hun rendementen, zodat afnemers en eindgebruikers energie en kosten kunnen besparen.” Contactpersonen, planningen en bestelprocedures blijven ongewijzigd. Ook blijven de producten van Flamco en Comap gewoon via de groothandel beleverd.

Nieuw pand

Zowel Flamco als Comap krijgen onderdak in het nieuwe pand dat Aalbers bouwt in Almere. Hier krijgen zowel het kantoor van Comap (nu nog Amsterdam), productie en kantoor van Flamco (Bunschoten) en de overkoepelende divisie Aalberts hydronic flow control onderdak. Aalberts heeft ook een divisie ‘piping systems’. Hier vallen onder meer VSH en Henco onder, die respectievelijk in Hilversum en het Belgische Herentals produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.