fbpx
Nieuws

Flat: niet slopen maar NOM

De flat stond op de nominatie om gesloopt te worden, maar wordt nu een energieneutraal gebouw. Woningcorporatie Mitros is gestart met de eerste 8 nul-op-de-meter flats aan de Utrechtse Camera Obscuradreef 34-80. De renovatie wordt dit najaar gerealiseerd in samenwerking met Nieuw Utrechts Peil, het samenwerkingsverband dat begin dit jaar genomineerd was voor een Duurzaam Bouwen Award.

Woningcorporatie Mitros heeft aan de markt gevraagd om een project overstijgend renovatieconcept te ontwikkelen en te realiseren voor de flatwoningen. Het consortium Nieuw Utrechts Peil bestaat uit Vios Bouwgroep BV,Op ten Noort Blijdenstein architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs. Het installatiewerk in de woningen wordt uitgevoerd door Cevesin uit Dieren.

Warmtepomp

Naast een nieuwe schil krijgen de woningen een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, pv-panelen, een lucht-water-warmtepomp voor verwarming en tapwater en een afgiftesysteem op lage temperatuur. Wanneer de proef met de eerste 8 woningen slaagt, worden ook ook de overige 5 portieken met in totaal 40 woningen in de flat aangepakt.

Kansrijk

De flat aan de Camera Obscuradreef is een “Intervamflat”. Daarvan zijn er in heel Nederland zo’n 14.000 gebouw. Het consortium wil de kennis die het opdoet bij deze renovatie aanwenden en delen om ook andere flats te kunnen behouden en renoveren.

1 reactie op “Flat: niet slopen maar NOM

  1. Mike schreef:

    Is hier dan de 70% al gehaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.