fbpx
Nieuws

Flats supersnel verduurzaamd

Flats supersnel verduurzaamd

In 5 werkdagen per woning worden 138 flats in Ridderkerk in bewoonde toestand verduurzaamd van energielabel E naar B. De open gastoestellen maken plaats voor HR-ketels.

 

 

De huurwoningen (jaren ’60) van woningbouwvereniging Woonvisie krijgen onder meer nieuwe isolatie, keukens en gaan van centrale blokverwarming en badgeisers naar individuele HR-ketels met ventilatietoestellen met wtw. De volledige renovatie van de flats en het installatie-ontwerp van E&B Engineering en Bouwbegeleiding zijn door aannemer Zwaluwe Bouw en installateur Bonarius in een lean-bouwproces van 5 werkdagen per flat gegoten, waarbij dagplanningen tot op het kwartier zijn gespecificeerd. Speciale aandacht ging hierbij uit naar de bewonersbegeleiding en communicatie met de kritische doelgroep. Dankzij deze focus kregen de uitvoerende partijen de opdracht gegund. In totaal krijgt elke huurder in die dagen 35 disciplines over de vloer. De opdracht is in juli verstrekt, in augustus in uitvoering gegaan, en voor de kerst afgerond. De bouwkundige en installatietechnische investering bedraagt ongeveer 15000 euro per flat.

 

Reportage

15.JPGEen uitgebreide reportage over dit project, de dagplanning en de visie van de deelnemende partijen op het gebied van duurzame renovatie, leest u in het vakblad Installatie en Sanitair. Klik hier voor een gratis proefnummer.

 

Fotoalbum 

Als aanvulling op de reportage in het vakblad vindt u op deze site een uitgebreid fotoverslag van een dag op deze bouw. Klik hier.

1 reactie op “Flats supersnel verduurzaamd

  1. […] geen kanalen hoeven te worden aangelegd. De toestellen zijn populair in zorgcomplexen, maar ook in gerenoveerde portiekflats en kantoren. De ClimaRads leiden via een geveldoorvoer door warmteterugwinning voorverwarmde […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.