fbpx
Nieuws

FlowFit-systeem breidt uit

In 2021 introduceerde Geberit een nieuw aanvoersysteem, dat in één vloeiende beweging geïnstalleerd kan worden: Geberit FlowFit. Afgelopen jaar is in de eerste projecten al gebleken dat dit nieuwe aanvoersysteem nieuwe ervaringen biedt aan zowel de installateur als de adviseurs en projecteigenaren.

Het FlowFit-assortiment is nu uitgebreid met extra bevestigingsmateriaal, als een directe overgang naar Mapress en een verlengde overgangsbocht. De FlowFit leidingen zijn verkrijgbaar als rechte lengtes en op rol met of zonder mantelbuis of isolatie. Het systeem wordt afgerond met een uitgebreid assortiment aan fittingen voor alle doeleinden. De fittingen zijn allemaal gemaakt van onbreekbaar, corrosiebestendig kunststof, dat geschikt is voor gebruik op bouwplaatsen.

Nieuwe fitting

Dit jaar breidt Geberit het FlowFit assortiment verder uit met een nieuwe fitting. Dit maakt het eenvoudiger om het aanvoersysteem aan te sluiten op het Mapress-systeem. De nieuwe fitting van CrNiMo-staal (1.4401) is verkrijgbaar in de nominale diameters DN12 -50. Daarnaast wordt het isoleren van de leidingen merkbaar gemakkelijker door de nieuwe verlengde versie van de Geberit FlowFit overgangsbocht 90° met buitendraad. Hierbij is een grotere afstand tussen de perseenheid en de schroefdraad. Deze nieuwe overgangsbocht is verkrijgbaar in de dimensies d16 – d32.

Nieuw is ook de lekdetectiespray van Geberit. Deze helpt om lekken te vinden tijdens de drukproef met lucht. De spray kan worden gebruikt voor alle Geberit-aanvoersystemen en hoeft na gebruik niet te worden afgespoeld.

FlowFit is volledig compatibel met Geberit PushFit insteekfittingen en kan zonder verdere aansluitelementen of adapters worden geïnstalleerd. Daarnaast kan het met de MasterFix adapter zonder gereedschap op Geberit installatie-elementen en muurplaten aangesloten worden.

Daniëlle Maasdam vertelt hieronder over Geberit FlowFit in het VSK Nieuwscafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.