fbpx
Nieuws

Gaatjes-airco vernieuwd

Slimme bedieningsopties voor de nieuwe versie van Samsung Wind-Free-cassettes. De airco van Samsung, twee jaar geleden prijswinnaar op de VSK, komt komend jaar met een aanwezigheidsdetectie en zelflerende functies, die het energieverbruik terugdringen.

Dit liet Samsung zien op de Interclima, de vakbeurs in Parijs. De nieuwe versie van de Wind-Free-cassette zal komende februari te zien zijn op de VSK. De airco’s en warmtepompen van Samsung maken daarnaast de overstap van R410A naar het meer milieuvriendelijke koudemiddel R32.

Micro gaatjes

Samsung Wind Free cassettes maken gebruik van duizenden microgaatjes, waardoor tochtvrije en gelijkmatige koeling ontstaat. Dit zorgt voor een hoger comfortniveau, energiebesparing en een lager geluidsniveau dan de traditionele airco. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, wordt lucht door duizenden microgaatjes uitgeblazen. Dit levert nagenoeg stilstaande gekoelde lucht op, met minder tochtklachten. Daarnaast heeft de cassette ook nog eens een ontvochtingsfunctie, om het vochtniveau in te stellen.

De nieuwe Auto Cooling-functie analyseert de kameromstandigheden, de door de gebruiker gewenste temperatuur- en koelmodus en ook het buitenklimaat, om automatisch over te schakelen naar de meest geschikte instelling. Hierdoor wordt niet meer energie verbruikt dan nodig. Ook heeft de vernieuwde versie een bewegingsdetector. De sensor kan detecteren wanneer er geen gebruikers in de kamer zijn, automatisch de instellingen van de airconditioner wijzigen of de stand-bymodus inschakelen.

Verbeterde energie-efficiëntie

De nieuwe Wind-Free maakt ook gebruik van een nieuwe energiezuinige Digital Inverter Boost-compressor. Deze is ontwikkeld om de binnentemperatuur op een efficiënte manier te houden en het apparaat niet herhaaldelijk aan en uit te hoeven zetten. De nieuwe Wind-Free staat komende februari op de VSK. Hij komt in het eerste kwartaal ook in Nederland, via importeur Ambrava, op de markt.

3 reacties op “Gaatjes-airco vernieuwd

 1. A schreef:

  nou dat ia mooi. Wie gaat hem dan verkopen
  en installeren.

 2. Walter Costa schreef:

  Mooi gezegd maar al die functie heeft Daikin airconditioning al bijna 10 jaar dus niks nieuws,behalve de micro gastjes .

  • Ed schreef:

   Er zal toch ook een luchtstroom moeten zijn
   Zonder deze kan hij niet koelen, dus toch ook “wind”
   Heb zelf een Panasonic deze werkt ook bijna ” windloos” als hij op temperatuur is,
   Ook heeft deze div sensoren om het een en ander te detecteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.