fbpx
Nieuws

De Groningse gaskraan moet zo snel mogelijk worden dichtgedraaid naar 12 miljard kuub per jaar.  Gasloze nieuwbouw wordt een feit, en in de renovatie zijn forse ambities. Maar wie gaat de rekening betalen? Dat is de centrale vraag tijdens het zeer actuele openingsdebat van de vakbeurs VSK. Aan het debat, dinsdag 6 februari om 10.30u gehouden in het VSK Nieuwscafe in hal 10,  wordt deelgenomen door onder meer Doekle Terpstra,  voorzitter Uneto-VNI, Marijke Kellner, manager energietransitie Gasunie en Henk Sijbring, voorzitter VFK.

Voor het debat, om 10.15u zal Doekle Terpstra de beurs officieel openen. De Uneto-VNI voorman vlogt ook elke beursdag voor Installatie.nl.

Andere panelleden aan het debat ‘De verwarming van de toekomst: wie gaat dat betalen?’ zijn Frank Achterberg, voorzitter DHPA, Lex Bosselaar, senior adviseur  RVO en Michiel van Werven, Managing Consultant Berenschot. De discussie gaat over de vraag wie de rekening gaat betalen, hoe groot de kans is dat Nederland in strenge winters in de kou komt te zitten en over het oplossend en innovatief vermogen van de installatiebranche. Het gesprek wordt geleid door Frans Reichardt.

Energietransitie op de VSK

Deze energietransitie is één van de grote thema’s op de VSK. Dit blijkt ook uit de inzendingen voor de prestigieuze VSK Awards 2018. De jury constateerde dat de energietransitie en de uitdagende, veranderende rol van het installatiebedrijf zichtbaar is in de inzendingen. Voor deze editie zijn nagenoeg geen producten ingezonden rondom de fossiele brandstof gas. De jury ziet dat de industrie de markt faciliteert om belangrijke stappen te nemen om de energiedoelstellingen te behalen.

De vakbeurs VSK wordt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 februari gehouden in de Jaarbeurs. Veel aandacht in het expositie- en seminarprogramma voor de energietransitie.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

2 reacties op “Openingsdebat VSK: ‘Wie betaalt aardgasloze toekomst?’

  1. […] Op de beurs zal herhaaldelijk opgeroepen worden te doneren. In het VSK Nieuwscafe, in hal 10 A040 zal een collectebus staan. In dit nieuwscafé, mede mogelijk gemaakt door Installatie.nl, houdt Frans Reichardt de hele week interviews. Op deze plek wordt dinsdag om 10.15 de beurs ook geopend. […]

  2. […] slag op de gong opende Uneto-VNI voorzitter Doekle Terpstra de vakbeurs VSK 2018. Hierop volgde het openingsdebat in het VSK café, over de toekomst van een gasloos Nederland. Uit het debat bleek dat de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.