fbpx
Nieuws

Gebruikersplatsform bodemenergie

Prestaties WKO inzichtelijk

Er is sinds kort een site waar consumenten alles over warmte- en koudeopslag kunnen vinden. De site is ook bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Enorme potentie

“De potentie van bodemenergie in Nederland is enorm. Daarom hebben we ervaringsdeskundigen nodig die enthousiast en eerlijk vertellen welke winst, maar ook welke aandachtspunten bodemenergie oplevert”, vertelt Dick Westgeest. Westgeest is projectmanager van het nieuwe Gebruikersplatform Bodemenergie. Initiatiefnemers van dit platform zijn de aanbieders van warmte- en koudeopslagsystemen, verenigd in brancheorganisatie BodemenergieNL. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt het gebruikersplatform.

Problemen en successen delen

De nieuwe belangenorganisatie erkent dat er bodemenergiesystemen zijn die niet goed functioneren. “Diverse onderzoeken wijzen dat uit en ook eindgebruikers geven die signalen af”, vertelt Westgeest. “Dat bezorgt bodemenergie als technologie een minder fraai imago. Het feit dat brancheorganisatie BodemenergieNL hun klanten nu helpt zich te organiseren, zodat zij eventuele problemen en successen kunnen delen, is een moedige stap voorwaarts.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.