fbpx
Nieuws
Geen beroepsverbod na dodelijke installatie

De 55-jarige installateur, die de cv-ketel in Zeewolde installeerde waardoor 2 mensen vergiftigd werden, krijgt een werkstraf in plaats van celstraf, en géén beroepsverbod. Deze straf heeft de rechtbank vandaag opgelegd.

 

De installateur heeft nalatig en onachtzaam gehandeld, zo oordeelt de rechtbank.  Twee loodgieters installeerden eind 2012 een ketel in een huisje op camping Flevo Natuur. Dat deden ze verkeerd: zo werden de handleidingen en fabrikantinstructies genegeerd, werd ondeugdelijk meetegereedschap gebruikt, en werd de rookgasafvoer verkeerd aanlegd. Twee mensen, een vader en zoon, kwamen in januari vorig jaar om het leven door koolmonoxidevergiftiging. Het incident leidde tot veel discussie over verplichte erkenning van vakmensen die een gasketel aan zouden mogen sluiten.

 

Werkstraf

De rechtbank legde de man tweehonderd uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden op. Hiermee wijkt de rechtbank af van de eis: achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een beroepsverbod van vijf jaar. Volgens dagblad De Stentor speelde de emotionele toestand van de man hierin een rol. Een tweede verdachte werd door de rechtbank vrijgesproken, omdat hij geen leidende rol heeft gespeeld bij de montage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.